Wpis z mikrobloga

@salad_fingers: Tylko to co zapostował OP mówi o cieszeniu się muzyką, nie jakością. Jak chcesz posłuchać muzyki i się nią cieszyć to byle pierdzidełko będzie wystarczające.
  • Odpowiedz
@Hauleth: Może zostanę zjedzony za tę opinię (w żadnym razie nie chcę brzmieć wartościująco), ale są takie gatunki, którymi na "byle pierdzidełku" nie da się cieszyć - np. złożone elektroniczne brzmienia w stylu Autechre.
  • Odpowiedz
@Hauleth: jak cieszyć się z muzyki która nie brzmi tak jak powinna? Owszem, do słuchania se tak o żeby coś leciało to spoko ale żeby cieszyć się z muzyki to już trzeba czegoś lepszego
  • Odpowiedz
@salad_fingers: Autor może miał na myśli sytuację gdzie jak nie masz nic innego niż 5$ słuchawki to i tak możesz je założyć i słuchać sobie muzyki dla przyjemności a nie biorą cię od razu spazmy terminalne z uwagi na jakość.
  • Odpowiedz
@kolnay1: ja osobiście słucham muzyki na studyjnych bayerdynamicach ;) no ale nie trzeba od razu lecieć w profesjonalny sprzęt, słuchawek dokanałowych bt mam z aliexpress za 50 zł i są zajebiste
  • Odpowiedz
@zmasowanyatak: a no widzisz, to cię nie doceniłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak czy owak na pewno zgodzisz się, że nie tylko studyjne dają radę, a więc nie chodzi tu stricte o dobre odwzorowanie dźwięku
  • Odpowiedz
@kolnay1: bardziej mi chodzi aby sprzęt jakkolwiek przenosił pasma które są zawarte w utworach. Słuchawki ze "wszystko po 5 zł" będą ci dawały średnie częstotliwości a więc ani basu ani górek nie będziesz miał ;)
  • Odpowiedz
@kolnay1: wiesz, ja tam audiofilem nie jestem i nie wymagam sprzętu "hajendowego" ale mimo wszystko dobrze jest słyszeć każde pasmo ;) nawet jak są zbyt duże basy to nie narzekam póki nie przykrywają reszty. No ale na studyjnych słuchawkach to już w ogóle inna zabawa ale tak jak napisałem wcześniej, na co dzień używam słuchawek AWEI z aliexpress i one grają zajebiście, biorąc pod uwagę ich cenę. Wiadomo, przy AKG
  • Odpowiedz