Aktywne Wpisy

hotshops_pl +1049
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +64
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

boolean isCommandCorrect()
boolean isOwner()
Intellij pokazuje mi przy nich "Boolean method 'isOwner' is always inverted'. Mam w związku z tym pytanie. Czy lepiej zostawić to tak jak jest czy rzeczywiście zmienić zwracane wartości i jednocześnie nazwy na np. isNotOwner()? Moim zdaniem nazwa która zawiera zaprzeczenie jest trochę mniej czytelna a alternatywą było by wymyślenie całkiem innej nazwy która mogła by się nie zgadzać z nazewnictwem które sobie przyjąłem dla takich metod. Wiem że w przypadku tej pierwszej metody nie byłby to problem, np. isCommandIncorrect() ale w przypadku isOwner() nie mogę wymyślić niczego co nie zawierało by zaprzeczenia. Więc moje pytanie dotyczy bardziej ogólnie tej kwestii a nie tylko tych dwóch przykładów.
#programowanie #java
@F3NRIR: Lepiej nie używać not w nazwie. Prędzej czy później pojawi się potrzeba sprawdzenia czy jest ownerem i pojawi się potworek:
if (!isNotOwner()){}