Aktywne Wpisy

lubie-sernik +55
Taki zestaw w Seven Eleven wyszedł 25 zł. Całkiem fajna cena.
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
źródło: 1000056804
Pobierz
Kupione, od jutra będę żarł tosty przez 3 miesiące a potem 2 lata nie będę mógł na to patrzeć aż znów mi toster spleśnieje, będzie trzeba kupić kolejny za 10zł XD
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki
źródło: 1000019929
Pobierz

boolean isCommandCorrect()
boolean isOwner()
Intellij pokazuje mi przy nich "Boolean method 'isOwner' is always inverted'. Mam w związku z tym pytanie. Czy lepiej zostawić to tak jak jest czy rzeczywiście zmienić zwracane wartości i jednocześnie nazwy na np. isNotOwner()? Moim zdaniem nazwa która zawiera zaprzeczenie jest trochę mniej czytelna a alternatywą było by wymyślenie całkiem innej nazwy która mogła by się nie zgadzać z nazewnictwem które sobie przyjąłem dla takich metod. Wiem że w przypadku tej pierwszej metody nie byłby to problem, np. isCommandIncorrect() ale w przypadku isOwner() nie mogę wymyślić niczego co nie zawierało by zaprzeczenia. Więc moje pytanie dotyczy bardziej ogólnie tej kwestii a nie tylko tych dwóch przykładów.
#programowanie #java
@F3NRIR: Lepiej nie używać not w nazwie. Prędzej czy później pojawi się potrzeba sprawdzenia czy jest ownerem i pojawi się potworek:
if (!isNotOwner()){}