Wpis z mikrobloga

@r00ti: sam p--------z, właśnie założyłem sobie agencję rekrutacyjną i wysłałem ofertę żeby wasz oszukać. W internecie każdy jest bogaczem, ja to wiem. Nie wiem co to znaczy "/md". W embedded Linux pracuję od 2012 roku.
  • Odpowiedz
@Boska_Klaudia: Az tak źle? Z 3 latami doswiadczenia mam 10k brutto UoP (automotive AUTOSAR, warstwa BSW). Mieszkam w krk i w Nokii stawki 10-18k brutto w zaleznosci doswiadczenia to norma na UoP, znajomy Ericssonie zarabia lekutko 14k. Inna sprawa że automotive to kał, praca nieciekawa, idzie sobie żyły podciąć.
  • Odpowiedz
@reaktor_bez_bolca: zaczynam myśleć że to nie tylko rynek jest zły (bo w porównaniu do web to jest) ale i ja sobie nie radzę ( ͡° ʖ̯ ͡°). Przez 5 miesięcy w mojej "karierze" zarabiałem 120PLN/h czyli ponad 15k czysto na rękę, więc można ale DSP to tak niesamowicie nudny i trudny temat że już nie chcę w to iść a do tego nie mogę powiedzieć że
  • Odpowiedz
@Boska_Klaudia: Nie wiem jak wygląda kwestia porównania do web, ale wydaje mi się że pieniężnie nie jest gorzej/lepiej, a raczej podobnie (ale to wiem tyle co mi znajomi po studiach/liceum powiedzieli). Jeżeli robisz coś dla zachodu to możesz wołać naprawdę duże kwoty. Może kwestia tego że w PL jest mniej przemysłu a robimy głownie jako podwykonastwo (to widać np po automotive).

Mi się to osobiście podoba (może niekoniecznie automotive), a
  • Odpowiedz