Wpis z mikrobloga

. Np. morda sama się uśmiecha gdy oglądasz spoceńców z TVN-u i ich wewnętrzną agonię

@Prezes_Rafatus: i w imię tego by dopiec jakieś prywatnej telewizji oddałeś głos na pis i przyczyniłeś się do tego, że dalej mają pełnię władzy i dalej ruchają całe państwo łącznie z tobą bez wazeliny. Jak mówiłem Iq20. Brawo ty.

Jestem bardzo krytyczny wobec wielu aspektów ich rządzenia krajem,

@Prezes_Rafatus: jak każdy kryptopisiak

że uważam PiS
@adi2131: oglądam czasem przypadkiem tvp i tvp info i nie wybrali nawet maksymalnej żenady, jaką codziennie prezentuje ta stacja, mam nadzieję że to początek walki i wyjaśnią jeszcze ich kampanię antytrzaskowską i antytuskowską, plucie jadem po kobietach, sędziach, kodzie, lbgt, przedsiębioracach i praktycznie każdej grupie zawodowej po kolei jakie miały miejsce na łamach tych gównianych stacji. Szkoda ze od początku na bieżąco nie puszczali urywków.
Ale ich ten Duda męczy, że wygrał z kandydatem doskonałym Trzaskowskim XD

Warto było dla takich obrazków głosować w drugiej na tego Dudę XD

@Prezes_Rafatus: Jeśli nie widzisz nic złego, ze panstowe media robią darmową kampanię wyborczą i dostają dodatkowe 2 miliardy złotych (dodatkowo!) i siedzą cicho w przypadku afer obozu rządzącego to jesteś debilem.
@bylem_zielonko: Tak jak pisałem - ja wyborcą Prawa i Sprawiedliwości nie jestem i popieram ich nie z powodów socjalnych, a ideowych. Jacy konserwatyści są, tacy są, ale przynajmniej prawica jest u władzy i stanowi ten parasol bezpieczeństwa przed lewactwem, neobolszewią, neokomuną i marksizmem kulturowym. Ta rola jest wręcz nieoceniona.

A działalność tzw. "niezależnych" i "wolnych" mediów jest często szkodliwa i sprzeczna z polską racją stanu, więc nawet nie uronię łzy jak
@Prezes_Rafatus:

Ale #!$%@? #!$%@? xDDDDDDDD Porównac TVP do TVN i mówić, że pluralizm.

PRZYPOMINAM- TO TVN KRĘCIŁ AFERĘ Z ZEGARKIEM, ATAKIEM NA WPROST I AFERĄ PODSŁUCHOWĄ.

Rolą mediów jest patrzenie na rękę- władzy i nagłaśnianie ich debilizmów, afer, łamania prawa. PiS już dawno przekroczył masę krytyczną aferami (no zegarek Nowaka był mocniej nagłośniony niż respiratory, 70 milionów na wybory, maseczki od instruktora narciarstwa)

Nie wszyscy oglądają media prywatne (które na dodatek
@KakaowyTaboret: Ja nie napisałem, że TVP jest stacją idealną, merytoryczną - bo nie jest. Te laurki na cześć partii są dosyć nachalne, natomiast bezbłędnie recenzują opozycję i w tym znaczeniu pluralizm - TVN jedzie po PiS, TVP po całej reszcie - i mamy pluralizm!
Zauważ, że media prywatne nie zaszkodzą obecnie opozycji, bo uważają PiS za zło wcielone i biorą czynny udział w odsunięciu Prawa i Sprawiedliwości od władzy - a
@Prezes_Rafatus: pomiędzy TVN i TVP jest jedna zasadnicza różnica, na TVP płacimy wszyscy, nie tylko wyborcy PiS, a serwuje ona nam partyjną propagandę przy której dziennik telewizyjny z PRL jest synonimem obiektywności. Natomiast TVN jest prywatną stacją, która nie dostaje 2 mld z budżetu państwa. Konserwatywne poglądy to znaczy: nie pozwolę gejom brać ślubu, bo świat upadnie, ale podatki i socjal są fajne, a prywaciarz to złodziej ?
@KakaowyTaboret: Dla mnie PiS/PO - jedno zło.
Ale PiS jest mniejszym złem, niż skręcające w lewo PO.
Gdyby ode mnie to zależało to rozliczyłbym obie te formacje z ich przekrętów, bo co nam da odsunięcie PiS od władzy i przywrócenie dawnych krętaczy i złodziei?
Ja cały czas czekam aż Kaczyński rozliczy w końcu swoich poprzedników, bo póki co mija 6 rok rządów, a poza Nowakiem, Niesiołowskim i Neumannem coś słabo im
@Hubert1991777: Nie, podatki i socjal nie są fajne.
Natomiast gdyby, nie daj Boże, do władzy doszła centro-lewica to będziemy mieć i socjal i podatki i jeszcze gejów na ślubnych kobiercach i gender w szkołach.
Więc z dwojga złego, wolę już to mniejsze zło ;)
@Prezes_Rafatus: zawsze mnie to ciekawiło co ci straszni geje mogą zrobić Polsce. Jeśli ich ślub ma doprowadzić do upadku państwa to bardzo słabe państwo, a zreszta chyba nikt nie przyczynił się tak do wzrostu popracia dla LGBT niż właśnie PiS, we wszystkich sondażach to widać. Kwestia czasu jest jak wahadło przesunie się na lewo i to skrajnie na lewo, co też nie do końca mi się podoba
@Hubert1991777: Poparcia?
No nie wiem, bo Andrzej Duda po skrajnie homofobicznej kampanii prezydenckiej wygrał wybory z poparciem ponad 10 mln głosów zdobywając około 2 mln głosów więcej niż 5 lat temu. A jedyny kandydat wspierający środowiska LGBTQ+ uzyskał wynik 3 razy mniejszy od ultra-prawicowego Bosaka.
Pamiętam jak w moim mieście na jednym z wieców przedwyborczych Duda rzucił hasłem, że nie pozwoli wejść nam LGBT na głowę to ludzie piszczeli z zachwytu.
Do reszty twojej wypowiedzi się nie odniosę, bo jest ona tak samo zmanipulowana jak te od TVP Info. Nastawiałeś więcej kwiatków niż obiektywnych faktów, więc szkoda nawet strzępić ryja.

@Prezes_Rafatus:

Dobrze więc lecimy z dowodami.

1. Spadem w rankingu wolności pracy- bardzo przenosi się to na np. zakładanie nowych oddziałów w Polsce. W analizach ryzyka bierze się pod uwagę takie rzeczy. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26773490,polska-coraz-nizej-w-rankingu-wolnosci-prasy-najwiekszy-spadek.html

Mogę poszukać odpowiednich punktów międzynarodowych norm np BRC IFS