Wpis z mikrobloga

@bylem_zielonko: Przecież jasno powiedziałem, że dla tych ludzi nie ma powrotu na szczyty władzy.
To jest One Way Ticket.
Tak samo będzie z PiS-em.
A w drugiej turze, niestety, zostałem zmuszony wybierać między jednym złem, a drugim, więc musiałem wybrać mniejsze zło.
Andrzej Duda jest moim naturalnym sojusznikiem po linii ideowej, nie we wszystkim się zgadzamy, natomiast prosta kalkulacja pokazała, że więcej mam wspólnych punktów z Dudą, niż z Trzaskowskim, który
To jest One Way Ticket.

Tak samo będzie z PiS-em.

@Prezes_Rafatus: serio? pis był już u władzy i robił swój burdel w 2005 roku. Skoro one way to dlaczego jednak mają drugą szansę? o co chodzi? za mało zrobili przez 2 lata, czy miałeś wtedy 5 lat i nie masz nawet o tym pojęcia?

A w drugiej turze, niestety, zostałem zmuszony wybierać między jednym złem, a drugim, więc musiałem wybrać mniejsze
@bylem_zielonko: Tak samo zagłosowali moi rodzice, którzy są centrowo-konserwatywni. Ojciec jest nauczycielem, a matka księgową.
Lata poprzednie głosowali na Platformę Obywatelską, ale się zawiedli i odwrócili od nich.
Ojciec przez poprzednie osiem lat rządów PO nie dostał ani złotówki podwyżki, dopiero coś drgnęło za rządów PiS.
W pierwszej turze głosowali na Hołownię, a w drugiej na Andrzeja Dudę właśnie.
Też mieli wątpliwości, że Duda nie będzie asertywnym prezydentem, ale Duda przed
Ojciec przez poprzednie osiem lat rządów PO nie dostał ani złotówki podwyżki, dopiero coś drgnęło za rządów PiS.

@Prezes_Rafatus: nie znam tematu, ale tak na szybko sprawdziłem i za PO były podwyżki dla nauczycieli średnio ok 800zł w latach 2008-2012. Poza tym ile tej podwyżki dostał? Zwróć uwagę na fakt:

płaca minimalna 2020:
2600 PLN = 616 EUR

Płaca minimalna 2021:
2800 PLN = 611 EUR

także niech ojciec przeliczy ile
W sprawach społecznych musimy trzymać sztamę z PiS-em – bo gospodarkę można przestawić z komunizmu na wolny rynek w parę tygodni (co pokazał śp. Mieczysław Wilczek w 1988 roku) – natomiast straty wywołane demoralizacją młodzieży są trudne, o ile w ogóle możliwe, do odrobienia.

@Prezes_Rafatus: Jakoś nadal mi się nie miesci w głowie...

Serio wolisz by ludzie w biendych szpitalach umierali z odlezynami i lezac we wlasnych odchodach, by dzieci były
@KakaowyTaboret: Panie, co ma piernik do wiatraka? Co Pan tu z niedożywionymi dzieciami wyjeżdża? Jakby to miało jakikolwiek związek z wyznawanymi wartościami.
Ja w ogóle uważam, że telewizji publicznej, finansowanej z pieniędzy podatników nie powinno być w ogóle. No aleee skoro już jest to bardzo dobrze, że przypomina jakich patałachów odsunęliśmy od władzy 5 lat temu.
Ja generalnie w każdej sytuacji staram się dostrzec jakieś plusy. Taką mam filozofię życiową.
Panie, co ma piernik do wiatraka? Co Pan tu z niedożywionymi dzieciami wyjeżdża? Jakby to miało jakikolwiek związek z wyznawanymi wartościami.

@Prezes_Rafatus:

Napisales, ze warto wspierac PiS bo swiatopogląd. Więc pytam czy warto #!$%@? gospodarke, sluzbe zdrowia i namawiac lekarzy do wyjazdu byleby geje nie wzieli slubu

Ja w ogóle uważam, że telewizji publicznej, finansowanej z pieniędzy podatników nie powinno być w ogóle. No aleee skoro już jest to bardzo dobrze,