Wpis z mikrobloga

@Prezes_Rafatus: ale spójrz na strukturę poparcia, Duda przegrał we wszystkich grupach poniżej 50 roku życia, masowo głosowali na niego ludzi starsi, którzy z biologicznych względów będą schodzić z tego świata, a na rynku wyborczym pojawiają się nowe pokolenia, wśród których dominują poglądy lewicowe. Dla ludzi młodych nie jest niczym niezwykłym gej czy lesbijka, bo często maja taka osobę wśród znajomych, nie działa na nich tez propaganda TVP, a do kościoła zwyczajnie
@adi2131: i ten Teleexpres który sobie zawłaszczyła tuba propagandowa, jakby nic sie nie zmieniło bo lektor Paweł Straszewski który czyta nadal teraz absurdy i kłamstwa nadal ten sam, a jakże inny.(°°
@KakaowyTaboret: Ja generalnie chciałbym aby służba zdrowia została sprywatyzowana, a NFZ albo zlikwidowany albo przekazany w prywatne ręce. Więc te wartości odnośnie niedofinansowania nie robią na mnie większego wrażenia, bo cała służba zdrowia jest do gruntowanego przebudowania i nie zrobi tego ani PiS, ani PO, ani inne zło. Najlepszym modelem byłby model Singapurski. Państwo refunduje jedynie najdroższe operacje zagrażające życiu, a za resztę obywatel płaci z własnej kieszeni i sam decyduje
Afery ma PiS, afery miało PO, tylko że PiS zapowiadał rozliczenie poprzedników z tych przekrętów, a jak Platforma wróci do władzy to o jakimkolwiek rozliczeniu możemy zapomnieć. Więc najpierw czekamy na efekty, a na rozliczenie PiS-u przyjdzie czas.

@Prezes_Rafatus:

PiS przez 6 lat #!$%@? zrobił z aferami i zrobił więcej i grubsze afery niż te które robiło PO więc skońcż.

Odnoście Rzecznika Praw Dziecka to byś oglądał, że Pan Mikołaj Pawlak
@KakaowyTaboret: W sprawach społecznych musimy trzymać sztamę z PiS-em – bo gospodarkę można przestawić z komunizmu na wolny rynek w parę tygodni (co pokazał śp. Mieczysław Wilczek w 1988 roku) – natomiast straty wywołane demoralizacją młodzieży są trudne, o ile w ogóle możliwe, do odrobienia.
bo gospodarkę można przestawić z komunizmu na wolny rynek w parę tygodni (co pokazał śp. Mieczysław Wilczek w 1988 roku)

@Prezes_Rafatus:

Ja tam widzę, że po 30 latach nadal jesteśmy w #!$%@? za gospodarką kapitalistyczną.

ba! Nawet Wschodnie Landy Niemiec są w tyle za Zachodnimi. Serio? Wolisz kilkadziesiąt tysięcy ofiar biedy (tak jak teraz w przypadku COVID), głód, cierpienie, niedożywienie dzieci, dzieci w domach dziecka, brak opieki medycznej, ludzi zdychających we
Tak jak pisałem - ja wyborcą Prawa i Sprawiedliwości nie jestem i popieram ich nie z powodów socjalnych, a ideowych. Jacy konserwatyści są, tacy są, ale przynajmniej prawica jest u władzy i stanowi ten parasol bezpieczeństwa przed lewactwem, neobolszewią, neokomuną i marksizmem kulturowym. Ta rola jest wręcz nieoceniona.

Jesteś wyborcą pisu. Sam teraz napisałeś, że ich popierasz z powodów ideowych i głosowałeś na ich prezydenta. Dlaczego się tak tego wypierasz? wstydzisz się?
@bylem_zielonko: Aha, i myślisz, że jak przyjdzie wesoła centro-lewicowa koalicja to wszystkie nasze problemy się skończą?
To jak przejście z brunatnego szamba do tęczowego.
Wspaniały awans.
Po prostu chlew w którym żyjemy pomalujemy na tęczowo i wróci demokracja i praworządność.
W sensie "swoi" wrócą.
@Prezes_Rafatus: i jak zwykle wszystko sprowadzasz do tęczy, bo tak cię pis i ksiądz z ambony straszył i tylko z tym kojarzysz odejście pisu? jak peło było u władzy to tęcza zalewała Polskę? czy nie pamiętasz, bo miałeś wtedy 7 lat?

wróci demokracja i praworządność.

@Prezes_Rafatus: śmieszne, że o tym wspominasz, bo nikt po 89 nie wprowadzał takiego totalitaryzmu i nie przywracał PRL do życia jak pis. Tak - wróci
@bylem_zielonko: O, to widzę trafił nam się optymista, albo ukryta opcja platformerska.
Chciałbym ci tylko przypomnieć, że kryzys związany z Trybunałem Konstytucyjnym zaczął się u schyłku rządów Platformy Obywatelskiej, którzy naprędce obsadzili urząd swoimi ludźmi, a którzy to potem chadzali do siedziby partii na herbatkę.
No ja takim optymistą nie jestem i jeśli mam tylko po to wyjść z jednego szamba aby dać nura do drugiego i "aby było tak jak
że kryzys związany z Trybunałem Konstytucyjnym zaczął się u schyłku rządów Platformy Obywatelskiej, którzy naprędce obsadzili urząd swoimi ludźmi, a którzy to potem chadzali do siedziby partii na herbatkę.

@Prezes_Rafatus: oho słynny symetryzm. I co tam jeszcze wyczytałeś w "niezależnych" prawicowych mediach łżących i przeinaczających fakty? Peło też obsadziło trybunał aktywnymi posłami i senatorami prosto z ław sejmu i senatu? też miało prezesa TK będącego jawnym sługą prezesa partii, który na
@bylem_zielonko: I kto tu teraz symetryzuje?
Bo dla mnie i jedni i drudzy są do #!$%@?.
A według ciebie chyba ci pierwsi to jednak nie byli tacy źli, więc mogą wrócić.
A dla mnie, #!$%@?, nie mogą wrócić.
Miejsce ich formacji jest na śmietniku historii, a przynajmniej część z ich członków ma zapełnić polskie zakłady karne na długie lata, a nie wrócić na ciepłe ministerialne posadki.
Ha tfu! z taką symetrią.
A według ciebie chyba ci pierwsi to jednak nie byli tacy źli, więc mogą wrócić.

@Prezes_Rafatus: tak, byli lepsi od tych co są teraz, co nie znaczy, że też są słabi pod wieloma względami. Przynajmniej było stabilnie w kraju i nie było wstydu poza nim

Miejsce ich formacji jest na śmietniku historii, a przynajmniej część z ich członków ma zapełnić polskie zakłady karne na długie lata, a nie wrócić na ciepłe
@bylem_zielonko: to po #!$%@? się #!$%@? z jakąś symetrią?
Dla mnie i jedni i drudzy są do #!$%@?.
Co znaczy dokładnie tyle, że nie ma powrotu dla drugich na państwowe posadki.
Jeśli ktoś tu jest symetrystą to właśnie ty "też są słabi pod wieloma względami" ALE
#!$%@? z tobą i twoją symetrią.
to po #!$%@? się #!$%@? z jakąś symetrią?

@Prezes_Rafatus: bo tłumaczysz to co robi pis jakimś #!$%@? o tym, że peło niby też dokładnie to samo robiło, więc pis jest usprawiedliwione. Nie robiło. I nie ma żadnej symetrii między tym co robi pis względem tego co robiło po.

Dla mnie i jedni i drudzy są do #!$%@?.

Co znaczy dokładnie tyle, że nie ma powrotu dla drugich na państwowe posadki.

@