Aktywne Wpisy
PrzegrywNaZawsze +305
Eh wspominam stare dobre Mirko. Kto pamięta takie nicki jak marianbaczal, FilzofujacaCalka, SamiecAlfa, SamGamgee, pitrasia, policjaa, Gruszka92, tych dwóch co mieszkali na Bali. Kiedyś to było mirko, teraz nie ma mirko #mirko
Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem podobnych sytuacji. Weźmy przykład imprezy: WESELE
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Czym się różni szpital od telewizji dlaczego obowiązkowa składka (haracz dla państwa - mafii) zdrowotna jest dobra a państwowa telewizja jest zła, jakiś lewicowiec może mi wytłumaczyć? wołam #neuropa
Oczywiście jestem przeciwny temu podatkowi, tak samo jak każdemu innemu poza pogłównym ale śmieszy mnie ta moralność sytuacyjna.
#konfederacja #bekazlewactwa #4konserwy
@kingwing1: starałeś się zrozumieć dlaczego krzyczą?
@kingwing1: co za bzdura
@kingwing1: Jedną kropkę już mamy połączoną. To teraz odpowiedzmy sobie na pytanie co się stanie jak dobiją finansowo wszystkie prywatne media?
Odpowiedź: Państwo znacjonalizuje prawie każdą gałąź mediów
@kingwing1: Dokładnie.
Więc skoro PIS ma w rękach wszystkie służby, prokuraturę, najważniejsze sądy i prezesów sądów, a do tego dojdą teraz jeszcze media to co nam to da? Ustrój autorytarny wzorowany na PRL.
Teraz już wiesz dlaczego lewica protestuje tak mocno przeciwko temu podatkowi, a przeciwko innym nie
@ZaplutyKarzelReakcji: totalitarny*, pis nie ma żadnego autorytetu
@ZaplutyKarzelReakcji: jeśli pozwolimy państwo robić szpitale/szkoły/cokolwiek to równie dobrze może robić telewizje, dla mnie to nie ma różnicy
@ZaplutyKarzelReakcji: No właśnie, o to chodzi aby państwo nie mogło robić
@kingwing1: różnica jest. Jeżeli istnieje uczciwa możliwość zmiany władzy to później można odwrócić duszenie innych gałęzi. Natomiast jeżeli zdusisz gałęzie gospodarki, które kontrolują władzę to zamykasz te drogę.
Różnica jest więc kolosalna.
A może pójść drogą rigczu i zlikwidować państwowe spółki?
@kingwing1: ależ to się działo cały czas. Wszystkie poprzednie rządy prywatyzowały na potęgę. Ba! Platforma chciała nawet odciąć TVP od finansowania państwowego. Natomiast PIS ten proces odwrócił
@ZaplutyKarzelReakcji: no to się w jednym zgadzamy :)
@ZaplutyKarzelReakcji: 8 lat to naprawdę mało aby zrobić jeden przetarg ;/
@kingwing1: PO nie chciała sprzedawa TVP. Chciała je urynkowić, zobowiązać do samofinansowania.