Wpis z mikrobloga

Piękna hipokryzja lewactwa, może kojarzycie tego mema poniżej? Otóż właśnie wprowadzili takie "jachtowe" dla firm z miliardowymi obrotami i kto najgłośniej krzyczy że ten podatek jest zły? lewica i lewicowe media oczywiście, jakoś kilkadziesiąt wcześniejszych podatków ich zbytnio nie bolało, dziwnym trafem gdy to dotyka ich bezpośrednio dostali szału.

Czym się różni szpital od telewizji dlaczego obowiązkowa składka (haracz dla państwa - mafii) zdrowotna jest dobra a państwowa telewizja jest zła, jakiś lewicowiec może mi wytłumaczyć? wołam #neuropa

Oczywiście jestem przeciwny temu podatkowi, tak samo jak każdemu innemu poza pogłównym ale śmieszy mnie ta moralność sytuacyjna.

#konfederacja #bekazlewactwa #4konserwy
kingwing1 - Piękna hipokryzja lewactwa, może kojarzycie tego mema poniżej? Otóż właśn...

źródło: comment_1613031836VaYPLMRNjsN3Ua4kxRcNMi.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ZaplutyKarzelReakcji: ja myślę że opowi chodzi o to że media uruchomiły się dopiero gdy podatki uderzą w ich kieszeń a lewica im przyklaskuje mimo że radośnie głosują za każdym pisowskim podatkiem i głoszą jak to trzeba mocno podatkować korpogrubasy xd
  • Odpowiedz
ja myślę że opowi chodzi o to że media uruchomiły się dopiero gdy podatki uderzą w ich kieszeń

@gnt_1: jest w tym coś dziwnego, zaskakującego?

a lewica im przyklaskuje mimo że radośnie głosują za każdym pisowskim podatkiem i głoszą jak to trzeba mocno podatkować korpogrubas

Przeczytaj proszę dwa komentarze wyżej. Wszystko jest wyjaśnione dlaczego akurat przeciwko temu podatkowi lewica protestuje. To serio nie jest duży wysiłek intelektualny.
  • Odpowiedz
@kingwing1: Przecież wchodzisz w tym kraju w drugi prób podatkowy jak zarabiasz 1.5 średniej krajowej xD

Przecież ludzie się plują o podatki dla bogatych, bo bogatym jesteś w tym kraju i przyjdą do ciebie po hajs jak ledwo stać Cię na mieszkanie i przeżycie w większym mieście
  • Odpowiedz
@kingwing1: ale są podatki mające sens, potrzebne i są podatki z d--y, w celu pokrycia złodziejstwa, przekupstwa i nieudolności rządu. Tak jak np. bykowe, czy twoje wydumane jachtowe. Co za różnica kogo taki podatek dotyka?
Ty masz coś z głową, że lewactwem nazywasz kogoś, kto taką sytuację krytykuje? Mnóstwo ludzi, którzy z lewicą nie mają nic wspólnego krytykuje ten podatek reklamowy, który jest kolejną przykrywką i złodziejskim drenażem.
  • Odpowiedz
Ty masz coś z głową, że lewactwem nazywasz kogoś, kto taką sytuację krytykuje? Mnóstwo ludzi, którzy z lewicą nie mają nic wspólnego krytykuje ten podatek reklamowy, który jest kolejną przykrywką i złodziejskim drenażem.

@metalowy_pasterz: naucz się człowieku czytać
  • Odpowiedz
Co wy p---------e. W Polsacie dźwiękowiec zarabia tyle co wykopowy programista. Polsat i TVN to są medialne imperia praktycznie. Właściciel WP buduje dom 200m - dla służby XD. Krzyczycie a c---a wiecie.
  • Odpowiedz
wstaw moją wypowiedź

@kingwing1: swoją wypowiedź masz na samej górze i pełno w niej "lewicowców" w otoczce przewagi jednego podatku nad drugim. Podsumowanie niewiele w niej zmienia, a jedynie wprowadza dysonans.
A teraz cofnij się do mojej wypowiedzi i przeczytaj ją CAŁĄ jeszcze raz.
  • Odpowiedz
@Assailant: tu akurat przesadziłem ale w domyśle były jakieś spółki skarbu państwa

wojsko, policja, sądownictwo i może więziennictwo i moooże lasy, państwowe reszta prywatna
  • Odpowiedz
@kingwing1: O tym samym obrazku wczoraj pomyślałem, ale nie chciało mi się przerabiać. Generalnie tak właśnie jest, że wszystkie te prawactwa i lewactwa łączy jedno - opodatkować co im się nie podoba, a dotować co im się podoba.
  • Odpowiedz