Wpis z mikrobloga

@chixi

sriracha na koniec.


Próbowałem się ostatnio przekonać do srirachy.
Po tym jak butelka 730 ml wystarczyła mi na tydzień, zacząłem się zastanawiać czy nie zacząć liczyć węgli z niej w diecie xD
Jeśli chodzi ogólnodostępne sosy to jednak roleski rulez. A i tak nie ma to jak habanero przesiekane z solą i czostkiem( ͡° ͜ʖ ͡°)
@3t3r ja też już w robocie :)

@pannakota ()()()jestem wzruszona :D

@MojWlasciciel ja póki mam swój z fermentowanych papryczek to na inne się nawet nie oglądam, ale jak się skończą to sriracha rządzi.
Trynidada roleskiego też uwielbiam ale słabiej dostępny plus lubię system dozowania srirachy :D
@doznanie

@MojWlasciciel: sriracha rulez, ale sambal olejek też w pytę, do tego tabasko jak chcesz węgle ograniczyć :)


Paaanie, zwykłe tabasko to ja piję z gwinta.
Najlepszy pomysł to robić sosy samemu, ale w tym roku robiłem tylko z moich własnych papryk. Było ich kilka kg, ale i tak zniknęło w dwa miesiące( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na szczęście jest Roleski i sosy z trinidad scorpion i caroliny
@worldmaster nieładnie tak cebulkę szkalować ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ja dziwna jestem ale od dzieciństwa uuuuuwielbiam, jednymi z moich ulubionych kanapek były takie ze świeżego chleba z zimnym masłem i surową młodą cebulką. Nostalgłam