Aktywne Wpisy
GabrielOcello +441
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +677
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Siema! I tak po pięciu miesiącach od ostatniego wpisu nt. doradców kredytowych znalazłem interesującą nas nieruchomość, znam naszą sytuację finansową i piszę z zapytaniem odnośnie listy banków do rozpatrzenia pod kątem kredytu hipotecznego przy założeniach:
- nieruchomość za 470 tys. w Szczecinie, po uwzględnieniu prowizji, notariusza, PCC lekko ponad 500 tys.
- prowadzę działalność gospodarczą od półtora roku (grudzień '20 straty), żonka pracuje na UOP na czas nieokreślony od ok. 2 lat.
- interesuje mnie bank, który oferując niską marżę kredytu nie poukrywa absurdalnych kosztów ukrytych.
- kredyt będzie nadpłacany. Raczej nie w ciągu pierwszych 3 lat, ale potem już na pewno.
Byłem już u doradcy w expanderze i w biurze nieruchomości zajmującym się sprzedażą wspomnianej nieruchomości. W drugim przypadku Pani doradca wzbudziła moje podejrzenia wychwalając ofertę mBanku z kontem intensive, bo jednym z wymagań jest dokonanie 15 (!) transakcji miesięcznie kartą płatniczą. A co jak się nie wyrobię to już się nie zająknęła.
Aha: oboje z małżonką mamy osobne konta w banku Millenium. Czy to może być jakiś atut?
On działa w Krakowie ale obsługuje całą polskę - nie
@nissun93: posiadanie kont w banku w którym się starasz o kredyt to nie koniecznie atut :D analityk ma wtedy dokładny wgląd w historię konta całą, nie tylko ostatnie 3-6 miesięcy
https://marciniwuc.com/ranking-kredytow-hipotecznych/
Zostaw im kontakt to skroją coś pod ciebie.
Mój bank to PKO BP.