Aktywne Wpisy
KolorowychSnow +171
Kto w Amazonie wpadł na pomysł, żeby dodać do oferty Sarnie Żniwo? XD
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
USSCallisto +27
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Fikcją stały się nie tylko rozkłady jazdy, ale nawet... trasy. Wszystko jeździło bez ładu i składu, byle przed siebie. A trzy minuty przed zrobieniem tego zdjęcia byłem świadkiem krótkiej dyskusji na Rondzie Kaponiera. - Przepraszam, chciałam tylko spytać... - zaczęła nieśmiało pasażerka, dobiegając do motorniczego "trzynastki". Ten jednak przerwał jej brutalną szczerością: - Nie wiem, dokąd jadę. Dojedziemy tam, gdzie się uda.
I choć pewnie narażę się tramwajarzom oraz pasażerom, do teraz nie mogę wyjść z zachwytu. To jest prawdziwa zima, za którą tak bardzo tęskniłem przez kilka niemal bezśnieżnych lat. Aż chce się żyć! (。◕‿‿◕。)
#podrozefilipa -> mój tag
#poznan #tramwaje #komunikacjamiejska #transport #polska #zima ##!$%@? #mojezdjecie
@a__s: koleżanka mi pisała, że wystawiła ostatnio kilkudziesięcioletnie sanki na OLX i ludzie się
Dokładnie to samo sobie od wczoraj myślę
#pdk
@ff_91: czyli było -9 lub cieplej. Przekracza się zawsze w górę.
Chyba że było mniej niż -10 – no to wtedy "temperatura spadła poniżej -10". #polskajezyktrudnajezyk
@Juzef:
Metę też?
Co drugie zdanie w życiu codziennym pomija jakieś słowo.
Sam przecież pominąłeś choćby "stopni Celsjusza" pisząc tylko "-9", czy "10".
Więc nie jest błędem pominiecie "w dół", bo i tak każdy wie o co chodzi.
Pług torowy wyjechał po raz pierwszy od 10 lat
Policjanci z łopatami na ulicach