Aktywne Wpisy

BayzedMan +3
Moskwa otwiera szampana dzisiaj, ukraina ma realna szanse teraz na przegranie tej wojny jezeli zachod sie pokloci z dostawami i bedzie z nimi zwlekal. Ztka w Polsce to bedzie minimum co was czeka w przyszlosci, brawo warto bylo za wybory pisu xD
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
lisica23 0

https://myanimelist.net/anime/385/Gilgamesh
Gilgamesh
Głównych bohaterów tej historii poznajemy gdy uciekają przed mafiozami chcącymi odebrać od nich dług. Z racji tego, że para rodzeństwa jest niewypłacalna, młody ma iść na organy, a siostra do burdelu. Perspektywy nieciekawe, więc wiejemy. Podczas ucieczki zostają wybawieni z opresji przez grupę bardzo dziwnych ludzi, mających jak się okazuje, w stosunku do niech jeszcze dziwniejsze plany. Żeby było zabawniej, nie jest to jedyna organizacja, która wyraża zainteresowanie ich skromnymi osobami. Generalnie clou całej serii - zdezorientowane rodzeństwo próbuje ustalić dlaczego są kręgu zainteresowania tak dużej ilości ludzi i kto ma jakie plany w stosunku do nich, bo ma to dosyć duże znacznie dla ich szans przeżycia.
Oglądając tą serię, jeden tytuł cały czas przychodził mi do głowy. Texhnolyze. Podobieństw widzę tutaj mnóstwo. Mroczna, ciężka historia, prowadzone w niezwykle powolnym tempie i z ograniczoną ilością dialogów. Akcji i w ogóle dynamiki jak na lekarstwo, mnóstwo kontemplacji nad tematem ludzkiej natury oraz mniej lub bardziej zawoalowanego filozofowania. Poziom rozrywki jako takiej, którą można z tej serii wyciągnąć jest bliski zeru, gdyż oprócz zagmatwanej fabuły, główna atrakcją jest studiom psychologiczne postaci.
Niestety, jako że nigdy specjalnie nie doceniłem Texhnolyze(zapewne zbyt niski poziom mojego IQ), tak i ten tytuł nie wywołał u mnie wielkich emocji.
Serię wyróżnia nietypowa kreska ze specyficznym designem postaci. Na plus, bo każda próba wyjścia z szablonu zasługuje na uznanie.