Aktywne Wpisy

Chlebek_Pyszny +164
Jestem zdziwiony, dosłownie pierwszy raz w życiu rodzice, którzy są strasznie pro PO n----------a na Tuska, że niczym nie różni się od Kaczora xDDD Przecież ta afera wręcz r---------i koalicję jak i całe PO jak tak dalej pójdzie xDD
#kpo
#kpo

Smok_Baltazar +18

Szukam racjonalnej odpowiedzi: mam do obejrzenia DS4 produkcji jeszcze Citroenowej z silnikiem HDI 2.0 (jeszcze nie blueHDI). Sprowadzone z Francji, zarejestrowane w Polsce. Z tego co się orientuję to fabrycznie dwulitrowe jednostki montowali wyłącznie w mocy 163KM. Właściciel twierdzi, że ma jednostkę 136KM. Myślałem, że cyfry mu się poprzestawiały w ogłoszeniu, ale po sprawdzeniu nr VIN u Syguły potwierdza się - 100kW, 320Nm. Faktycznie takie jednostki stosuje PSA, ale w C5, Peugeotach 408 etc; nigdzie nie znalazłem oficjalnego źródła, żeby pakowali je (nawet jako opcja) do DS4. Silnik rzekomo niewymieniany. Skąd może wynikać taka sytuacja?
Zastanawiam się, czy warto w ogóle ruszać się kilkaset kilometrów zobaczyć samochód, bo trochę mi to śmierdzi. Z drugiej strony na otomoto jest kilka jednostek dwulitrowych z deklarowaną mocą 136KM. Zatem drugie pytanie, nieco trudniejsze, czy jako laik da się zweryfikować w jakiś sposób czy to jednostka 136- czy 163-konna? Na co zwrócić uwagę?
#motoryzacja #psa #citroen #dsautomobiles
Jeżeli chcesz możesz mu podnieść moc, zależnie od kodu silnika(ale zapewne to dw10cb), na 163 bądź 190KM.
Komentarz usunięty przez autora