Aktywne Wpisy
![hdeck](https://wykop.pl/cdn/c0834752/35be34ba9777f0a4a9574cdb75fa52430d0e87b74a3fa740048095c20c42a8ee,q60.jpg)
hdeck +346
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
![hdeck - Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejs...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/38e31d531c52dc1b77af5b614a1773d112f621fac26b2e248e6054c3599bf118,w150.jpg?author=hdeck&auth=4f5128943507e116639c0664f003fb63)
źródło: temp_file7103042931666855295
Pobierz![derVerlorene](https://wykop.pl/cdn/c3397992/derVerlorene_RlceWzZ6G5,q60.jpg)
derVerlorene +241
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
![derVerlorene - Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie o...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f425264f5f7efce566cc85dea47b28d1e7bb3268f161c1e6fd0fd9911d2bcfcc,w150.jpg?author=derVerlorene&auth=9f41f11da5aceb8048cd612ac7d8da9b)
źródło: temp_file2335355602823614570
Pobierz
Wylosowany zestaw:
a) Zrób zdjęcie ale w taki sposób, aby twoja osoba pojawiła się w kilku miejscach
b) Ugotuj/upiecz swoją ulubioną potrawę. Podaj odświętnie jak w restauracji i zjedz wspominając czasy kiedy można było zjeść na mieście :)
c) Zrób bałwana 3D w domowych warunkach z czegokolwiek innego niż śnieg
Wyzwania ciekawe, ale z racji tego, że razem z #rozowypasek lubimy nowe smaki i eksperymenty kulinarne, weszliśmy w temat b).
Ulubionych potraw też mamy dużo, ale poszliśmy kluczem - na co mamy największego smaka - i padło na bardzo prostą „kiełbasę z cebulą z patelni”. Jednak skoro to restauracja, to nieco podkręciliśmy!
Zapraszam na relację w komentarzach z przygotowań i z kolacji w tymczasowej restauracji „Piwnica”, gdzie szef kuchni, aspirujący #masterchef, przygotował pięciodaniowe menu z tematem przewodnim „cebula”!
źródło: comment_1612105283rP13GJpp7lbgaUrpGvKDyM.jpg
PobierzDanie, które może przesądzić o sukcesie albo porażce całego przedsięwzięcia.
Próbujemy i…
No kurczę, da się zjeść! Co lepsze - zjedliśmy całe porcje!
Cebula w połączeniu z kardamonem i nalewką dały bardzo fajny smak.
źródło: comment_1612106089EfajLRMsYKZY4DwMjjyGef.jpg
Pobierz100/10
Cała akcja, ze zrobieniem zakupów, gotowaniem i konsumpcją trwała ok. 11 godzin, które minęły bardzo szybko i niezwykle przyjemnej atmosferze.
Dzięki Mirkowyzwania za fajny temat do wykazania się - w imieniu moim i różowego.
Pamiętajcie, żeby mieć w kuchni ręcznik papierowy i na bieżąco sprzątać wszystko na blacie i myć naczynia. Nie wkładajcie do zlewu.
Pierwotnie, jeszcze w rezerwie było przygotowanie tarty cebulowej oraz krążków cebulowych, ale
@kether: rezerwuje!
Nurtuje mnie nalewka aroniowo-wisniowa. Liści zwykle daje się kilka do nalewki traktując jak przyprawę. 150 liści na litr (czego ?) to chyba będzie zielenina czuć?