Marzy mi się scenariusz, w którym Elon dostaje bana na Twitterze (np. za wpływ jego tweetów na #gielda) i w ramach buntu zakłada własną platformę social media. Dzięki temu w końcu powstałaby pierwsza poważna alternatywa #facebook, #twitter i #instagram.
@JohnShelby: tak, a wszelkie finansowanie jego projektów to bierze się kapelusza. Ma aktywa, które w każdej chwili może upłynnić (wiadomo, że nie wszystkie, ale myślę, że na Twittera spokojnie by starczyło).
@Kaczorra: jego firmy i projekty są finansowe głównie przez inwestorów, oczywiście musk byłby w stanie pewnie zebrać środki na przejęcie twittera, ale nie sądze że w tym celu byłby skłonny pozbywać się np. akcji tesli
@JavaDevMatt: Fajnie jest to, że to teraz my zwykli ludzie doprowadzilismy grubasków do paniki czuje ze ten rok będzie motzny przez ten bunt na giełdzie aż jestem ciekaw co wymyślą panowie w czynnych kapeluszach.
@JavaDevMatt: a jesteś w stanie wyobrazić sobie chociaż layout potencjalnej social media od Muska? A zasady działania? Myślałeś nad tym, co mógłby oferować taki portal? Ciekawi mnie to zagadnienie.
@JavaDevMatt: Akurat zapędy Muska i szczególnie Tesli idą w formę skrajnej komerchy podobnej do Apple - pełnej kontroli nad całym udostępnianym środowiskiem. Koleś zrobił sieć stacji ładowania samochodów elektrycznych biorąc sporo kasy od rządu i umożliwia wyłącznie ładowanie swoich samochodów i tylko wybranym osobom. Nie masz subskrybcji? To spadaj. Kupiłeś i naprawiłeś samochód we własnym zakresie? A to spadaj, nie dla psa. Do tego masa zagrań typu sprzedawanie "funkcji", które
Po prawie 14 latach życia w Krakowie wyjeżdżam sobie właśnie do Szczecina (gdzie m.in. będę mógł już otwarcie wyjść na dwór, w tym nad morze haha). Rzućcie ze dwa plusiki na dobry początek (。◕‿‿◕。)
Dzięki temu w końcu powstałaby pierwsza poważna alternatywa #facebook, #twitter i #instagram.
źródło: comment_1611946143DUQWnBZWGRWCeiAbDxZfrP.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Kaczorra: za co? jak jego majątek to głównie akcje różnych firm, tak żeby wyjąć na stół parę miliardów to on nie ma.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1611958912rNEFoJqje0GdcSYkFHO3pK.jpg
Pobierz@JohnShelby: logiczne, tak samo jakby raczej nie chciał nagle zrobić Twitterowi konkurencji, wszyscy tu sobie tylko gdybamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kkokos: Za taki komentarz stawiam p--o :D
A zasady działania?
Myślałeś nad tym, co mógłby oferować taki portal?
Ciekawi mnie to zagadnienie.
przecież ma już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1611962750CXvpkVfB7uy19rXFs2k7A5.jpg
Pobierz