Wpis z mikrobloga

Planuję przejść na gravelową stronę mocy i zastanawiam się nad zakupem Tribana 120 Gravel (jak już będzie dostępny oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Niestety nie mam go jak przymierzyć, więc chciałbym dopytać o rozmiar. Mam 183cm wzrostu, przekrok tak 84/85cm. Rozmiar L chyba będzie najodpowiedniejszy, nie?

Widziałem, że paru Mireczków ma ten model, więc przy okazji dopytam co myślicie o tym modelu, jak się jeździ, czy są z nim jakieś problemy?

#triban #gravel #rower #decathlon
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LegoCiemnyLas: cieszę się bardzo! Mam nadzieję, że kasa ktroa ci została, przydała się na ciuchy, kask, lampki i może jakaś fajna wycieczkę :-):-).
  • Odpowiedz
@LegoCiemnyLas: Też się zastanawiam, ale z drugiej strony 120 gravel ma od razu gravelowe wyposażenie i ma model microshifta ze sprzęgłem, więc to zawsze jakiś plus przy jeździe w terenie. Ale widzę, że masz RC500, jak się sprawdza jako gravel? Sora daje radę na szutrach? :-) I czy porównywałeś go przed zakupem z wersjami gravel? Bo o ile ze standardowymi tribanami miałem styczność, to tych gravelowych edycji jeszcze nie widziałem.
  • Odpowiedz
@uysy: Tak jeszcze pozwolę sobie dopytać. Czy w razie bycia na granicy rozmiarów lepiej brać mniejszy i ew. dać dłuższy mostek, czy większy i ew. krótszy mostek? :-)
  • Odpowiedz
@Mmmmmm: Mniejszy i dłuższy mostek. Dłuższe mostki są łatwiej dostepne, łatwiej też ustawić człowieka na takiej mniejszej ramie.
@LegoCiemnyLas: @guru8: Jeszcze raz, ogromnie się cieszę, że daliscie się namówić i jesteście zaowoleni.
(No...poza kołamie, zale za 1000-1300zł można kupić super fajne, lekkie alu koła, nowe :)).
  • Odpowiedz