Wpis z mikrobloga

Gdybym wiedzial, ze PiS ma jeszcze rzadzic nastepna kadencje (albo i dluzej - tfu!) to jako mieszkaniec #wroclaw wolalbym, aby piekny Dolny Slask znow stal sie czescia Niemiec jako Niederschlesien. Glosowalbym "za" w takim referendum.

Wolnosc osobista, oderwanie Kosciola od panstwowego koryta, lepsze zarobki, lepsza sluzba zdrowia i perspektywy podczas wygodnej emerytury to argumenty, ktore by przemawialy za taka decyzja.

Kogos to moze szokowac, spoko, ale faktem jest to, ze zyjemy dzis w "Europie bez granic" i wisi mi to, ze moj paszport miaby innego orzelka. Wazny jest spokoj moj i mojej rodziny.

A PiSowska wolska niech dalej gnije w swoim konserwatywnym i katolickim zepsuciu... #polityka
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jud-Suss: Mam od dłuższego czasu podobne przemyślenia, tylko że ja z Górnego Śl. Moje miasto za Niemca prosperowało i rozkwitało, teraz jest synonimem syfu i porażki. Chętnie znalazłbym się od jutra w granicach RFN.
  • Odpowiedz
Gdybym wiedzial, ze PiS ma jeszcze rzadzic nastepna kadencje (albo i dluzej - tfu!) to jako mieszkaniec #wroclaw wolalbym, aby piekny Dolny Slask znow stal sie czescia Niemiec jako Niederschlesien. Glosowalbym "za" w takim referendum.

Wolnosc osobista, oderwanie Kosciola od panstwowego koryta, lepsze zarobki, lepsza sluzba zdrowia i perspektywy podczas wygodnej emerytury to argumenty, ktore by przemawialy za taka decyzja.

Kogos to moze szokowac, spoko, ale faktem jest to, ze
  • Odpowiedz