Wpis z mikrobloga

@rzep: Nie sprzedałeś dzisiaj? Sytuacja już jest mocno publiczna, kto miał wejść ten wszedł, ewentualnie ostatni wejdą jutro żeby stracić kasę. Tak to widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rzep: Brałeś info z walstreetbets, czy wcześniej np od Roaring Kitty albo od animanima z tradingview? Generalnie skąd wiedziałeś o tej firmie i tym że jest rajd a same akcje są tak mocno shortowane? Kurde jednak w te nisko wycenione firmy widzę warto czasem zainwestować :(
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rzep: serdecznie gratuluję.
A mam takie pytanie: czy amerykański regulator ma do swojej dyspozycji narzędzie, które czasowo wstrzymało by cały handel akcjami danej spółki? Albo inne, które problem funduszy rozwiązałby odgórnie?
  • Odpowiedz
nie możesz tego wypłacić i wpłacić 5tys ponownie? nie widzę sensu tego trzymać

@ProjektPartia: Dlaczego miałbym wypłacać i wpłacać 5 tys ponownie skoro zakładam, że będzie dalej rosło?
  • Odpowiedz
Nie sprzedałeś dzisiaj? Sytuacja już jest mocno publiczna, kto miał wejść ten wszedł, ewentualnie ostatni wejdą jutro żeby stracić kasę. Tak to widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@psi-nos: Nie, bo to nie jest pump & dump. Czekamy aż shortujące fundusze zostaną zmuszone od masowego odkupywania akcji.
  • Odpowiedz
A mam takie pytanie: czy amerykański regulator ma do swojej dyspozycji narzędzie, które czasowo wstrzymało by cały handel akcjami danej spółki? Albo inne, które problem funduszy rozwiązałby odgórnie?

@Bartpabicz: W teorii wszystko może, ale wątpię by to zrobił. Już teraz handel jest regularnie wstrzymywany na parę minut (automatycznie) by nie pozwolić na zbyt gwałtowne ruchy.
  • Odpowiedz
Brałeś info z walstreetbets, czy wcześniej np od Roaring Kitty albo od animanima z tradingview? Generalnie skąd wiedziałeś o tej firmie i tym że jest rajd a same akcje są tak mocno shortowane? Kurde jednak w te nisko wycenione firmy widzę warto czasem zainwestować :(

@PolishDoomer: Wallstreetbets.
  • Odpowiedz
¯_(ツ)_/¯ ja to bym w ogóle to wypłacił, nie wiem po co ludzie ryzykują, mogą jedynie stracić, ale 35-37tys to sporo kasy

@ProjektPartia: Mogłem też to wypłacić w czwartek, gdy byłem 50% do góry. Mogłem w piątek, gdy byłem 200% do góry.

Jak chcesz mieć 1000% zyski bez ryzyka, to giełda nie jest dla Ciebie.
  • Odpowiedz