Wpis z mikrobloga

To jest jakaś paranoja, już wiem jak się czuli ludzie w PRLu...
Postanowiłem że sprawię sobie trenażer rowerowy... Po przestudiowaniu połowy internetu, setek porównań, obejrzeniu filmików zdecydowałem się na model/firmę i zacząłem szukać... No i nie ma, wyprzedały się. No to wezmę drugi na liscie, też nie ma...
Okazuje się że wszystkie trenażery w Polsce zostały wykupione (interesował mnie pułap do max 1000 zł ale z tego co patrzyłem to nawet do 1500 ciężko znaleźć ... )
Ma ktoś jakiś pomysł albo wie kiedy będą dostawy trenażerów do polski ? (xD)

#rower #szosa #trenazer
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@Qrka tyle studiowałeś a nie wyczytałeś nigdzie, że od kilku miesięcy dostępność trenażerów jest bardzo kiepska?
  • Odpowiedz
@emm_bee: ja oglądałem film na youtubie - "Czy warto kupić trenażer za 500 zł" - ponoć warto ale teraz to już nie za 500 tylko za 850 i wszystkie sztuki wyprzedane xD
  • Odpowiedz
@Qrka: 2 lata temu kupiłem za 200, najzwyklejszy magnetyczny. Da się pojeździć, na OLX też widzę, że są cały czas, PRZYKŁADOWO: https://www.olx.pl/oferta/trenazer-btwin-inride-300-podstawka-opona-700x23c-CID767-IDIhepJ.html#0cc7dee192

To chyba nawet taki sam jak miałem - tylko, że ja dałem 200 i czułem się, że przepłaciłem trochę. Później przyszła zaraza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Później dopiero dostałem okazyjnie "smarta" i tamtego puściłem za chyba 500 czy jakoś tak (bez opony, bez podstawki,
  • Odpowiedz
@krzysiekka90: dzięki wszystkim, udało mi się dorwać na amazonie właśnie novo force za 900 a i tak się czuję wyruchany na kasę i to mocno xD No ale cóż, popyt podaż etc .. jak mi zaginie przesyłka to się odezwę :P
  • Odpowiedz
@jagodowy_krol: dzięki na razie, używanych się boję trochę, wolałbym mieć gwarancji trochę, poza tym tak jak ktoś wyżej sugerował kupiłem na amazonie już
  • Odpowiedz
  • 0
@Desmosedici pojawiły się u----i, bo ludzie kupowali trenażery cały zeszły rok a nie tylko na jesieni. Pojeździli trochę w lecie, teraz leżą w szafie. Dodatkowo ceny używek są dużo wyższe niż te za które ja 1,5 roku temu kupiłem suito.
  • Odpowiedz
@lewsky: to jest strona która realizuje chyba zamówienia z amazona - jakiś automat, cena ta sama tylko w PLN, dostawa na te same terminy, opis tłumaczone translatorem etc ;P
  • Odpowiedz
@Qrka: Jestem dokładnie w tej samej sytuacji.
Caluteńki dzień zmarnowałem na szukanie roweru spinningowego. Sam przepłacony paździerz

Novo force jest jakiś ogarnięty pod względem generowania hałasu (brałbym do mieszkania)?

W widełkach do 2k co miałeś na celowniku?
  • Odpowiedz
@bagi1: Rowerek spininngowy raczej będzie cichszy bo wszystkie przekładnie masz schowane pod osłonami - ale z durgiej strony zajmuje dużo miejsca a latem pewnie będzie stał bezużyteczny ..

Dla potomnych spróbuję podsumować to co znalazłem w necie na temat trenażerów:
Głośność - trzeba wziąć pod uwagę to że z jednej strony masz głośność samego urządzenia(trenażera), głośność roweru i jego napędu no i głośność jak połączysz jedno z drugim.
Jesli mówimy o
  • Odpowiedz
@bagi1: a jeszcze zapomniałem - poza Polską dostępna jest jeszcze firma Saris (dawniej CycleOps) i oni też mają trenażery magnetyczne / hydrauliczne
Zapomniałem jeszcze napisać że jeśli masz trenażer magnetyczny/hydrauliczny i dodasz do niego "SMART" to cena wzrasta o 300/400 PLN i możesz podpiąć telefon z aplikacją

I jakbyś wcześniej nie doczytał w wątku to w chwili obecnej trenażer da radę kupić tyklo przez Amazona albo "BikeINN" co jest tak
  • Odpowiedz