Wpis z mikrobloga

Pytanie o edukację

Dobra, ta zabawa spodobała mi się na tyle, że mimo iż dziś kupiłem $BB drogo a Bogdanoff dumpnął, to chciałem poświęcić na to trochę więcej czasu i w przyszłości zacząć wkładać w to pieniądze z trochę wyższej kategorii niż "kwota zabawna". Oczywiście nie w losowanie wraz z WSB, więc pytanie - jaką książkę polecacie?
Interesują mnie głównie spółki technologiczne i giełda USA, inwestycje nie dłuższe niż roczne, ale mniejsza o to, zasady wszędzie te same.
Zacząłem czytać Zaremba A. - Giełda. Podstawy inwestowania. Wydanie III. Polecacie coś innego? Celowo pytam o książkę nie książki, bo robota raczej nie pozwoli mi na czytanie kilku pozycji na raz.
Sporo osób mówi o Benjamin Graham - Inteligentny inwestor (Wydanie Ebook), warto?

Pytanie bonusowe: ! Jak dużą wagę przykładacie do analizy technicznej? Nie mówię tutaj o jej nauce, bo wiadomo, lepiej coś wiedzieć niż tego nie wiedzieć, ale zastanawia mnie jak duży % traderów którzy zyskują, posługują się głównie analizą techniczną? Bo jak na moje, to wchodzenie w inwestycje długoterminowe bez solidnej analizy fundamentalnej to chyba błąd.

Aha - nie musi to być książka, jeśli jakiś magik na jutube dobrze to tłumaczy to też może być, ale jednak bardziej ufałbym książkom ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda
  • 5
@watashi_L: A ja będę powtarzał - książki ci gowno dadzą. Przeczytasz kilka ciekawostek, której ci sie przydadzą najwyżej do rozwiązania krzyżówki panoramicznej z głową.
Don’t fomo, skalpowanie jak masz zadowalające zyski z tickera. A trendy przecież widać gołym okiem