Czy w waszych zborach matki też dawały dzieciom brzydkie żydowskie imiona? Przez całą swoją głosicielską karierę, spotkałem: Elizeusza Tymoteusza Jeremiasza Natana Rubena
Noemi mi się podobało, ale Estera w ogóle i nie rozumiałam czemu to imię wybierali xd
@13czarnychkotow: mnie się w sumie podoba, ale to pewnie dlatego, że miałam cudowną przyjaciółkę o tym imieniu (oczywiście po moim odejściu przestała być taka cudowna)
@noelo_cohelo: ja miałam Esterę w gównazjum, jej rodzice nie mieli nic wspólnego z żadną religią, zwyczajnie im się podobało. Mi w sumie kiedyś też i nie wiedzieć czemu również Noemi mi się podobało XD a teraz już mi się te imiona nie podobają. Nie wiem z czego to wynika. Może jak się wychodzi z sekty to mózg oczyszcza się również z takich upodobań XD nie no, żartuję, co kto lubi,
@AnkieterPrzegrywu: nie należę do tej sekty, odeszłam jakiś czas temu. W tym poście śmiejemy się z naszego dawnego życia. Czemu obrażasz losowych ludzi w internecie?
@AnkieterPrzegrywu: jestem ofiarą tej sekty, a nie jej założycielem i na nic takiego nie zasługuję. To u Ciebie normalne, że obrażasz ludzi, których ktoś oszukał?
@DerMirker w zborze w moim mieście był Eliasz. Chłopak był albo niedorozwinięty, albo cierpiał na jakieś upośledzenie umysłowe. Od tamtej pory to imię kojarzy mi się tylko negatywnie.
@DerMirker: k---a każdy jehowiec jakiego kojarzę miał jedno z tych imion xDDD. Robactwo pewnie ma jakąś maszynę do losowania jak nazwać nowego niewolnika swojej sekty. Szkoda mi każdej osoby która w tym bagnie musi dorastać ;_;
@DerMirker: Mam w rodzinie świadków jehowy więc od dziecka mam z nimi styczność. Tak więc znam Eliasza, Noemi, Sarę (chociaż IMO jest to imię kompletnie normalne, znam przynajmniej kilka dziewczyn o takim imieniu, które nie mają nic wspólnego z ŚJ), Estere, mój kuzyn na drugie ma Jonasz - pewnie jakbym poszukał pamięcią głębiej, to jakieś inne by się znalazły.
Elizeusza
Tymoteusza
Jeremiasza
Natana
Rubena
Esterę
Rachelę
Deborę
Noemi
Sarę
Abigail
#swiadkowiejehowy
Znam ludzi, którzy przyrządzali winko do pamiątki, to normalnie po pamiątce w domku sobie obalali flaszkę. Wtedy aura już nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@13czarnychkotow: mnie się w sumie podoba, ale to pewnie dlatego, że miałam cudowną przyjaciółkę o tym imieniu (oczywiście po moim odejściu przestała być taka cudowna)
To wtedy wszystkie z tutaj wymienionych odpadają xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Tak kiedyś przynajmniej przeczytałem w jednej książce, niestety, już jej nie mam.
Ale oni chyba mało ortodoksyjni byli, tak mi się wydaje.