Wpis z mikrobloga

#!$%@? no ja osłabnę za chwilę. W poniedziałek byłem zarejestrować auto, 4h w kolejce na parkingu przed urzędem xD Teraz strona PWPW mi podaje że dowód rejestracyjny jest do odbioru... od poniedziałku xD No ewidentnie komuś się nacisło. Skąd teraz mam wiedzieć kiedy iść żeby nie nastać się kolejne 4h i nie odejść z kwitkiem? xD Mogę iść ostatniego dnia ale wtedy nie mam gwarancji że się dostanę do urzędu i nie będę mógł jeździć. Administracja w tym mieście to jest jakieś totalne nieporozumienie...
#warszawa #samochody #gownowpis
  • 18
@Pr0sty: Mamy, ale wizyty umawiane z systemu są zdecydowanie już po terminie ważności pozwolenia czasowego. Jedyna opcja to kolejka w tym wypadku. No albo 2 tygodnie auto na kołkach.
@lukaszzz: No istotnie na stronie tak jest, jednak w urzędzie poinformowano mnie że dla aut rejestrowanych po 31 grudnia pozwolenie czasowe jest ważne 30 dni, jak przed epidemią. Podobnie jest z czasem 180 dni na zgłoszenie nabycia - tylko dla kupionych do 31 grudnia. Od 1 stycznia wrócił 30 dniowy termin. Teraz szukam w necie i nie mogę tego potwierdzić. Pytanie tylko co stwierdzi policja w razie kontroli
@lukaszzz: Bemowo. Można przyjść bez umawiania, nie w tym rzecz. Odbiorę sobie ten dowód tak czy tak. Kolejki są po prostu na 4-5h i koło 9 kończą się numerki. Nie chcę tylko spędzić 5h w kolejce żeby się dowiedzieć że dowodu jeszcze nie ma bo na stronce jest błąd xD
@lukaszzz: Według prawa murphyego wtedy właśnie największa xD Generalnie ja wiem co i jak zrobić, ten post bardziej wyraża rozczarowanie i #!$%@? organizacją pracy warszawskiego ratusza...