Wpis z mikrobloga

Nie mówcie mi, że Sarri to nierealna opcja.
1. W czasie gdy pracował w Chelsea, wiele mówiło się o zainteresowaniu Chelsea Robertem.
2. Zna trzech piłkarzy pierwszej reprezentacyjnej jedenastki: Zieliński, Milik, Szczęsny.
3. Z racji tego, kto ma ogarnąć na turniej Milika jak nie Sarri i kto ma ustawić Zielińskiego w reprezentacji jak nie Sarri.
4. Zna włoski, angielski - co najmniej.
5. Potrafi się bawić w defensywę - kto ma lepiej ogarnąć blok obronny z młodych typu Walukiewicz, Bednarek czy Kędziora jak nie Sarri.
6. Typowy zadaniowiec - ligę wygrał z Juve co było w miarę powiedziałbym standardowym osiągnięciem wówczas, ale jak potrafi przygotować drużynę do ważnego meczu pokazuje finał LE Chelsea-Arsenal.
7. Pracował z Ronaldo, Hazardem, Higuainem, Kante i innymi gwiazdami - pan Lewy powinien być usatysfakcjonowany.
8. Zna rynek włoski gdzie gra dużo Polaków - zasadniczo on z marszu pewnie ułożyłby swoją 11 naszej reprezentacji.
9. Po niezbyt udanej przygodzie z Chelsea i Juventusem gdzie on może iść - max Fiorentina.
10. Nie rozwiązał kontraktu z Juve, a gdyby dogadał się, że s-------a a Juve mu wypłaca jakieś tam odszkodowanie pokrywające różnice w zarobkach między Juve a polską reprezentacją?
11. Taktyk. To czego najbardziej brakuje polskiej reprezentacji. Ma pomysły na grę. To czego nie miał Brzęczek.
12. Za duży trener? Ja wyczuwam b---ę, ostatnie dwa lata w reprezentacji Roberta tak czuję. Sądzę, że Boniek nie chce by po latach zarzucano mu, że nawet nie spróbował wykorzystać potencjału Roberta i również całkiem niezłych kolegów.
13. Po co trener co zna ekstraklasę?! Czuję, że projekt jest prosty maksymalizacja jakości w najbliższych dwóch latach - Euro 2021 i Mundial 2022 i tu Sarri ma kolejną mocną stronę - pracował w mojej kochanej Chelsea - poznał piłkarską Anglię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#reprezentacja #brzexit #wuja #sport #pilkanozna #pzpn #polska
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach