Wpis z mikrobloga

Przyznanie OCZYWISTEGO faktu, że biedni ostatecznie procentowo płacą wyższe podatki niż bogaci to dla wykopków KOMUNIZM!

Straszną krzywdę wyrządził korwinizm współczesnej gimbazie/licbazie. Na szczęście większość osób wyrasta z tych bredni gdy zacznie swoją karierę zawodową.

https://www.wykop.pl/link/5906113/biedny-placi-wiecej-podatkow-danin-odwrocona-redystrybucja-w-polsce/

#neuropa #bekazprawakow #4konserwy #razem #libertarianizm #bekazkonfederacji #bekazkorwina
Clefairy - Przyznanie OCZYWISTEGO faktu, że biedni ostatecznie procentowo płacą wyższ...

źródło: comment_1610957677wgdh6lmbh1UIthAAuQBcen.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clefairy: głównie jest to spowodowane tym, że każdy nowy genialny podatek który lewica chce wprowadzać ostatecznie najbardziej uderza właśnie w klase robotnicza.
Prawda jest taka że ludzie na umowie o prace sa złodziejsko wysoko opodatkowani i trzeba jak najszybciej ten problem rozwiazać, bo jest to zaciagniety reczny hamulec na naszej gospodarce, który sprawie że stajemy się montownia dla zachodnich fabryk. I mówie to jako przedsiebiorca milioner. Nie moze być tak,
tonietak_jak-myslisz - @Clefairy: głównie jest to spowodowane tym, że każdy nowy geni...

źródło: comment_1610974942Z9YcgfdSehbwedyOEBmhR1.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Clefairy: jak najbardziej popieram większe podatki dla bogatych. Tyle że polski ustawodawca ma tendencje do uznawania za bogatych osoby zarabiające 4 czy 5 tys netto ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
W ogóle ktokolwiek j---e na etacie jest bogaczem? Jaki jest sens podnoszenia podatków od pracy etatowej, gdy bogaci z etatu to się co najwyżej śmieją?

@szpongiel: w punkt

jak ktoś chce opodatkować bogatych to jest tylko jedna droga - podatek od dywidend, dochodów kapitałowych w tym z wynajmu nieruchomości oraz dziedziczenia.

Jakiekolwiek inne podatki osób bogatych nie dotyczą (no, może VAT ale ludzie bogaci wcale nie konsumują jakoś szokująco więcej
  • Odpowiedz
@Johnny_mielony: Nie zgodzę się. U nas są tacy ludzie, są bardzo wporzadku, skromni, pracowici, swoje zrobią i ida do domu z wolna głową. Wspolmalzonek zarobi podobnie i można żyć. Wiadomo, nie jeżdżą autami za 300k w leasingu ale czy to takie ważne? Często tacy ludzie mają lepsze relacje w rodzinie i częściej jeżdżą na wakacje, bo wolne im się należy. A jak masz swoją firme to jebiesz na podatki, zabawki
  • Odpowiedz
a nie poprawie najważniejszych rzeczy (edukacja, służba zdrowia, transformacja energetyczna, wojsko itd.) to ja dziękuję bardzo i z czystym sumieniem oddam głos na rozmemłane centrum.

@Lonesome_road: To lewica chce się tym zająć (oprócz wojska), a nie twoje z-----e centrum
  • Odpowiedz
Przyznanie OCZYWISTEGO faktu, że biedni ostatecznie procentowo płacą wyższe podatki niż bogaci to dla wykopków

@Clefairy: Kto to jest biedny, a kto to bogaty?

Powiedz mi czy dyrektor zarabiający 12k na rękę na UoP płaci procentowo większe podatki czy kasjerka w biedrze pracujaca na UoP zarabiająca 2 na
  • Odpowiedz
@Clefairy: skąd założenie że procentowo jest ok? jak ktos powiedzmy zarabia jak najmniej się da i zapłaci powiedzmy dochodowego 17% i niech to wyjdzie 1500zł to ciężko jest opowidac że zapłacił więcej niż ktoś kto zapłacił powiedzmy 20 000zł. Szczególnie że bogatsi ludzie mniej korzystają z podstawowych usług państwa, częściej leczą się u prywatnych lekarzy, wysyłają dzieci do prywatnych szkół itd, czyli płacą więcej a odbierają mniej.
  • Odpowiedz
@Clefairy: co to za bzdury o %. Przychody z podatkow Panstwo liczy w PLN a nie w %. Jak ktos zarabia 20k to placi tych podatkow znacznie wiecej niz ktos kto zarabia srednia krajowa. Takze zamiast bredni o procentach skupmy sie na liczbach. Czy Tobie sie wydaje ze Ci lepiej zarabiajacy to jak wpadja w kolejny wyzszy prog podatkowy to nagle magicznie musza poswiecic mniej czasu na swoja prace i
  • Odpowiedz
Jeśli kogoś z podstawowej pensji nie stać na zapewnienie sobie podstawowych warunków do życia - nie powinien płacić podatków.

@Clefairy: Piszesz o opodatkowaniu milionerów, a na zabiegu podwyższenia kwoty wolnej straciliby również tacy ludzie jak ja, czyli z grupy ludzi, których stać na zapewnienie sobie podstawowych warunków do życia ale nie milionerów. Mogę tutaj zacytować zwolenników Razem "Chcesz być częścią społeczeństwa, to się do niego dokładaj. Jeśli ci nie pasuje
  • Odpowiedz
@Clefairy: to ciekawe, ilu jest tych bogatych, co chcesz ich opodatkować? jaki z tego potencjalny "przychód"? Bo zwykle takie "reformy", to generują więcej kosztu niż potencjalnego przychodu i potem się rozszerza grupę karanych i wychodzi, że 4k brutto to już jest "bogactwo".
  • Odpowiedz
@Clefairy: zaraz zaraz ale to korwinisci chcą zminimalizować różnice brutto netto na uop, odchamic ceny benzyny, zrobić nieobowiązkowy ZUS dla jednoosobowych działaności gospodarczych. To kto na tym zyska ? Milionerzy ?
  • Odpowiedz
Powiedz mi czy dyrektor zarabiający 12k na rękę na UoP

@malani: tylko że taki dyrektor nie jest bogaty, to w najlepszym wypadku klasa średnia

Na tym polega problem lewicy, wmawiają ludziom że klasa średnia to ludzie "bogaci". Nie, ludzie bogaci to ci co dysponują - często odziedziczonym - majątkiem i np. z samych dywidend wykręcają więcej niż średnią krajową. Więc powiedzmy IMHO "bogactwo" zaczyna się w okolicach 2 mln zł płynnego majątku
  • Odpowiedz
@Clefairy: 1. Biedni placa procentowo mniejsze - przeciez pierwszy prog jest nizszy od drugiego
2. Bogaci placa wieksze podatki w liczbie bezwzglednej - ty placisz 500 zl miesiecznie a ktos zamozny 10 000 (za dokladnie te same uslugi swiadczone przez panstwo).

Bogaci zawsze sa j----i, bo plebs nie lubi tego, ze komus sie w zyciu udało.
  • Odpowiedz
@Clefairy: oczywiscie ze mowi. Likwidacja niepotrzebnych ministwerst i urzedow, jak urzad pracy. Generuje to gigantyczne koszty, a nie nie zadnego zatosowania. Spotkales w zyciu jedna osobe, ktora znalazla prace w UP? xD

Tego typu urzedy sa po to, zeby zony partyjniakow mialy ciepla posadke i nic nie robiły.
  • Odpowiedz
@gatineau: Ogólnie się zgadzam choć nie bawie się w kwoty itp bo bogactwo jest po prostu subiektywne. I w normalnym systemie nikt nie powinien innym zaglądać do kieszeni. Ch mnie obchodzi czy ktoś dostał spadek czy się sam dorobił i jakie to nie sprawiedliwe ze jemu się udało albo miał akurat tatusia. Państwo nie jest od tego żeby się w to mieszać bo zawsze to spieprzy. Co widzimy non
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Clefairy: mój ulubiony obrazek ziomuś :D wstyd mi, że kiedyś popierałem tego dziadka Kowrina, na szczęście później zacząłem żyć i zrozumiałem, że to nie ma prawa działać :D a ci, którzy ci tutaj jęczą o złodziejstwie i z Tobą dyskutują to właśnie ci sami, którzy są na tym obrazku. Brońcie milionerów dzieci, oni się z was śmieją
  • Odpowiedz
Przyznanie OCZYWISTEGO faktu, że biedni ostatecznie procentowo płacą wyższe podatki niż bogaci to dla wykopków KOMUNIZM!

Straszną krzywdę wyrządził korwinizm współczesnej gimbazie/licbazie. Na szczęście większość osób wyrasta z tych bredni gdy zacznie swoją karierę zawodową.

@Clefairy: co ty p--------z xD zawsze sie konczy tak ze bogaty albo zrobi optymalizacje albo w-----e z tego smutnego jak p---a kraju na Malte i potem juz trzeba tych biednych ścigac bo sami biedni zostają
  • Odpowiedz