Wpis z mikrobloga

Pomimo tego, że jestem praworęczny, są rzeczy które robie lewą ręka. Jest to straszne dziwne uczucie. Jeżeli pomyślę sobie, że czynność leworęczną miałbym wykonywać prawą ręką to czuję w mózgu taki "error" - nie nie, tak to nie będzie, we to rób lewą i tyle - zdaje mi się podpowiadać ten okrutny narząd - po#ebane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MajsterZeStoczni:

P------e xD mi jedyne co wychodzi w dwie ręce to palenie. Chociaż ci powiem że z deską, to też czasem np. zdarza mi się bezmyślnie odbijać lewą. Tak naturalnie czy ktoś cię kiedyś forsował do zmiany?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DelFuego: w sumie jeszcze dodam ze w gimnazjum stwierdzono mi dysgrafie - moje pismo to zagadka często dla mnie. Może na lewej bym pisał nieco przyzwoiciej
  • Odpowiedz
@DelFuego: poza tym zajebistą przjemność sprawia mi jedzenie pałeczkami w przeciwieństwie do "tradycjnych" sztućców - nawet jak sobie robie "zupke chińską" to też pałeczkami a wywar "z gwinta" ( ͡° ͜ʖ ͡°) - tak już nawiązując do tematu, to uważam za jaskiniowców ludzi co robią "pył" z tych makaronów i jedzą to łyżką xD
  • Odpowiedz
@LubiePieski: ja pisze lewa i myszke tez mam po lewej stronie i obsluguje lewa ale z konfiguracja dla praworecznych :D z drugiej strony telefon nosze w lewej kieszeni ale wygodniej mi jest obslugiwac prawa :D

Prawdopodobnie mieliśmy być leworęczni ale nas dociśnięto od początku na prawą np przez system edukacji

@DelFuego: albo rodzice Cie przestawiali. sa tacy rodzice co jak widza ze dziecko zaczyna cos robic lewa (np.
  • Odpowiedz