Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@voliereen: nie wiem czy znasz protip z odwróconym pudełkiem. Kulki kładziesz na pokrywce pudełka śniadaniowego (dobrze się sprawdzają te okrągłe z ikei) i przykrywasz dnem, wtedy łatwo z tej pokrywki potem zdjąć wyrośniętą kulkę nienaruszając kształtu i ładne kółka potem wychodzą.
  • Odpowiedz
@voliereen kamień nagrzewaj tuż przy samej grzałce, na czas pieczenia obniż.
Możesz też pizzę wrzucić najpierw na gorącą patelnie i tam nakładać sos oraz składniki, później pizza do piekarnia i masz ładnie przypieczony spód i górę :)
  • Odpowiedz
  • 1
@voliereen tak jak @Kudlaty3 napisał
Też miałem z tym problem. Teraz robię tak. Kamień na pierwszy poziom (z 5 cm od grzałki), odpalam piekarnik na maxa 270°C. Jak się piekarnik nagrzeje do tej temperatury, otwieram drzwiczki (aby oszukać termostat). Po otwarciu robię placek i wsadzam do pieca. Spód super wychodzi. Wcześniej dużo dłużej nagrzewałem czekałem, a efekt był słaby.
  • Odpowiedz