Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SilverFizz: piszesz bota? Da się chyba pobrać konkretny ekran i w nim coś zrobić. Działa nawet jak jest zminimalizowane okno.

Ale tak było w C. Nie wiem czy do Pythona też coś takiego jest. Jak znajdziesz to daj znać.
  • Odpowiedz
@SilverFizz: musisz bardziej sprecyzowac bo to co jest na ekranie zostaje zapisane w postaci screenshota. Chodzi ci o przechwytywanie konkretnego okienka? A jak nie chcesz screenshota to musisz analizowac pamiec, w sytuacji jakbys chcial okreslic co ma gracz pokera w reku odczytujesz co jest w zmiennej odpowiedzialnej za reke gracza i tak jakby widzisz to co jest na ekranie.
  • Odpowiedz
@SilverFizz: no to schemat dzialania jest taki: robisz screenshot i zapisujesz go do zmiennej w programie na przyklad modul pillow, a nastepnie uzywasz biblioteki do OCR ktora ci zapisuje ten odczytany tekst na przyklad z modulem easyocr. Mozesz tez zamiast screena calego ekranu zrobic cropped screenshot i wtedy bedziesz mial ten okreslony fragment co przyspieszy troche proces.
  • Odpowiedz
@SilverFizz: uzywajac anacondy zainstalowalem przed chwila w taki sposob na nowym virtual envie z pythonem 3.8.5, conda install Pillow potem pip install easyocr i nawet bez wchodzenia na pytorch mi zainstalowalo easyocr==1.1.3
  • Odpowiedz
@SilverFizz: tak dokladnie to nie wiem, pewnie musialbys uzywac jakiejs biblioteki blisko systemu, a ja robie to na zasadzie aktywowania okna zrobienia czegos tam i powrot do innego okna z uzyciem pyautogui. Screena da sie zrobic bez zabierania focusu dosyc latwo.
  • Odpowiedz
@Pmpa: Dziękuję, zerknę na pewno, pewnie przy okazji też na cały projekt. Jak szybkie jest u Ciebie easyocr? U mnie szczerze mówiąc trochę wolno działa, robiłeś coś niestandardowego by przyspieszyć? Korzystasz z CUDA?
  • Odpowiedz
@SilverFizz: na moje potrzeby w grze turowej czas rzeczywisty nie jest rzecza krytyczna, nawet nie wiem czy z automatu to korzysta z CUDA czy cos trzeba wpisac przy wywolaniu. Ale CUDA mam zainstalowane na 1050ti
  • Odpowiedz