Aktywne Wpisy
Pokojowa +129
zajsty +180
W 31 kolejce Harry Kane dwukrotnie trafia do siatki.
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
#bojowkapiekarska #chleb
@makarony: najwidoczniej
Po ilu dniach masz ten zakwas?
Z tego 2 małe bochenki:
zakwas żytni [g] 175
m. pszenna [g] 650
woda [g] 355
Sól [g] 14
Liczę sobie tym: https://www.moja-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2009/10/hydracja.xls
Ciasto obecnie wyrabiam w planetarnym, wcześniej ręcznie
Wstępne wyrobienie ze 2 minuty, zostawiam na 20 minut na autolizę
Potem kolejne ok 5 minut wyrabiania (ręcznie byłoby 10)
Przekładam do miski i zostawiam na 1,5 - 2h
Potem kolejno 3-4 składania aż mam wyrobioną siatkę glutenową z przerwami
@Torrent5: to jest właśnie ciekawostka, poprzedni zakwas zaniedbałem przez okres przerwy świąteczno noworocznej i poszedł do kosza. Zresztą to był eksperyment z pszennym który mnie zawiódł.
Nowy żytni nastawiłem w poprzednią sobotę ale na bazie zakwasu do żurku bo właśnie gotowałem.
Wypiek w czwartek rano dał takie efekty https://www.wykop.pl/wpis/54755515/po-licznych-niepowodzeniach-z-wypiekami-na-pszenny/.
Sam zakwas zasuwa jak szalony. Zostawiłem 1/3 słoika podkarmionego na noc na ekspresie do kawy i
Na każdej ten sam efekt
Komentarz usunięty przez autora
ten nowy wystartowałem zamiast z mąki i wody, to z żurku i wody, co 24h dokarmiany i tyle. Po 4 dniach już był wariat