Aktywne Wpisy
8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
radek7773 +397
To ja Was pytam teraz, barany od fajerwerków, co za krzywdę Wam w życiu zrobiły jemiołuszki?!
( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://strazmiejska.waw.pl/aktualnosci/srodmiescie/8868-martwe-ptaki.html
#zwierzaczki
Z balkonu na Sylwestra widziałem jak panicznie fruwały biedne wrony..
Komentarz usunięty przez autora
To jest kilkanaście ptaków w jednym miejscu, jaka jest skala problemu na świecie?
Idac ta droga trzeba zakazac wiekszosci czynnosci. Pomysl o hekatombie ptakow, malych ssakow i reszty ustrojstwa podczas orki czy zniw, ile ptaszkow umarlo bo ludzie wykarczowali i osuszyli tereny pod budowe mieszkan zebys mogl teraz siedziec w cieplym i wspolczuc jemioluszkom? Ile ptakow ginie na skutek zderzenia z samochodem? Ilu naszych mniejszych braci umiera
Nie mam wpływu na to, że kilkaset lat temu teren na którym mieszkam został zurbanizowany. Mam za to bezpośredni wpływ na to, czy będę przyczyniać się do śmierci dzikich zwierząt dla "hehe zabawy". Idiotycznej z resztą.
Poza tym od 6 lat nie zdarzyło mi się uszkodzić żadnego zwierzaka autem, nawet glupiego gołębia, ktory sam włazi pod koła
Kilku polskich redneckow rocznie nie traciliby palców, zwierzęta by nie cierpiały, ptaki nie zdychały. Byłoby lepiej.
@oblesny_wujek: Te we Włoszech to raczej gołębie i tylko plus dla ekosystemu, sam bym strzelał, innych ptaków szkoda.