Aktywne Wpisy
Oldjero +61

snickers111a +112
siema jak to naprawić? #budownictwo
źródło: G1BQVjzXYAAuG3b
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: G1BQVjzXYAAuG3b
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Gdzie najlepiej kupić RPi 4b? Z Polski czy może AliExpress? Może jakiś inny sklep?
Chciałbym używać #retropie oraz #libreelec #kodi
Wersja 4gb będzie wystarczająca?
Warto zakładać wentylator czy same radiatorki wystarczają?
Radiator a wręcz aktywne chłodzenie konieczne! Da radę to sensownie podkręcić.
Mi 4 GB wystarczyły.
Libreelac jest super, ale jeśli tylko do tego potrzebujesz to lepiej kupić po prostu TV Box np od xiaomi który ma od razu wbudowany Chromecast.
Ale kodi stawiane na jakiejkolwiek instancji Raspbiana, ubuntu czy innych linuxów - uuuu kiepściutko. Nawet YT 1080p nie zawsze działa super płynnie.
Powoli coś usprawniają m.in. zapowiedziane jest chyba pełne wsparcie dla vulcan api jakoś niedługo.
Ale generalnie polecam Raspberry pi pod różne projekty, testowanie, zabawe :) mam pudełko pełne kart pamięci i myślę
YouTube i netflix jadę prosto z tv.
Pi400 to takie podkręcone 4B w klawiaturze - ma jakąś tam nowszą, podkręconą rewizję procesora i spory radiator (kawał blachy), który lepiej odprowadza ciepło.
Obudowę
źródło: comment_1610018490II3UuoVXFfrVh8gJ1vNTCe.jpg
Pobierz@Waspin: Widocznie on testował w vp9 a nie w h.265. Na vp9 to potrafi zgubić klatki nawet przy 720p, bo nie ma sprzętowego dekodowania dlatego kodeka.
Zero - tylko tryb tekstowy. Jest małe, potrzebuje mało prądu i wytwarza mało ciepła, ale jest niewydajne i wystarczy tylko do prostszych rzeczy, idealne żeby dać