Wpis z mikrobloga

Co do zakończenia to...

A tak swoją drogą, to nie uważacie, że ta wrogość do korpo w Cybeprunku to trochę przesada? No bo w sumie to ci korposi mi nic złego nie robili, a za to taka Panam odstrzelała niewinnych żołnierzy Militechu i miała chyba list gończy na 5k z NCPD za sabotaże. Bo grając w Cybepunka to się czuję jakbym tym złym grał.

#cyberpunk2077
Pobierz Gother - Co do zakończenia to...
SPOILER

A tak swoją drogą, to nie uważacie, że t...
źródło: comment_1610004700J3BNj0WJBlqHJpfzxIkZbg.jpg
  • 18
@Gother: Korposi są bardzo źli, niestety możesz dowiedzieć się tego w zasadzie wyłącznie z książki Marka Pondsmitha lub książki o Cyberunku która została wydana do gry (ta książka o świecie nie poradnik do gry). Sama gra traktuje ten temat, jak wiele innych, po macoszemu i ciężko się wczuć. Tak samo jak ciężko wczuć się w to, ze jako V jesteś najemnikiem i chcesz zostać legenda Night City.
@Gother: w ogóle temat korporacji jest puszczony tak pobieżnie, że nie cuzje sie tego że istnieją xD faktycznie można odczuć że gra sie tym złym, co najpierw #!$%@?ł coś czego nie powinien, a potem ma bul d00pska bo to coś go zabija. A korpo sobie po prostu istnieje i zajmuje sie swoimi korposprawami i ich największym przewinieniem jest to że nie dają #!$%@? o biedaków. CHociaż nawet nie to, bo w
@Royal_Email: Jak byłem u jednej ripperdoczki, to mówiła że pochodzi z ZSRR i że mają tam opiekę medyczną bezpłatną i raj tam jest w porównaniu do Night City. Skoro tam korporacje mają słabszą pozycję, to chyba zwykli ludzie powinni mieć się tam znacznie lepiej. Ironia losu, amerykańce do ZSRR jeszcze będą emigrować. Będę musiał tę książkę co kizimajaro mówiła poczytać o Cyberze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ak samo jak ciężko wczuć się w to, ze jako V jesteś najemnikiem i chcesz zostać legenda Night City.

@kizimajaro: mi się wydaje że taki był zamysł na ten prolog 6 miesięcy z życia V, bo inaczej jak wyjaśnić, że każdy fixer chce by to V wykonała/wykonywał najlepsze zlecenia? Wtedy też robienie sidequestów miałoby sens w kontekście historii, bo byłoby to budowanie reputacji. A to co nam dali to historia o
@Royal_Email: No dokładnie tak. Ja np zaczelam jako nomada, wpadłam sobie do miasta i nagle najlepszy ripperdoc w mieście jest moim przyjacielem xD mam robotę od każdego fixera i jeszcze zakończenie z lotem w kosmos sugeruje ze chciałam zostać legenda Night City. A nie chciałam, w ogóle gra mi nie dała tego odczuć. Grając czułam się jako zwykły dobry chłopak z Badlandow który przez przypadek wkręcił się w krzywa akcje, ale
@Kantar: przecież zalewanie miast na zbiorniki retencyjne to nic nowego i dziś np zalew czorsztyński jest na miejscu wsi. Co to za różnica czy robi to korpo czy samorząd
@GrafikaUltraHaDe: jak już byliście w tym budynku po porwaniu gdzie wbiła arasaka odbić hanako, to w pewnym momencie zawala się budynek i zamiast uciekać prosto do wyjścia trzeba podskoczyć na górę spowrotem po takemurę i potem razem uciekacie do wyjścia i po wyjściu się rozdzielacie