Aktywne Wpisy
moll +165
Tunel już stoi! Trochę pomagałam, ale na tyle dobra konstrukcja, że mój niebieski postawiłby praktycznie sam (z trochę większymi trudnościami)
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
sznioo +47
Czy to jeszcze Polska czy już Ukraina? Tym razem pytam serio
#ukraina
#ukraina
Za komuny, w latach dziewięćdziesiątych, czy nawet w latach dwutysięcznych było zupełnie inaczej niż teraz. Wydaje mi się, że przeciętni mężczyźni mieli większe szanse na poznanie kobiety niż obecnie. Nie było mediów społecznościowych typu facebook czy instagram, gdzie można zobaczyć lepsze życie, więc i wymagania kobiet były mniejsze.
Zobaczcie tę parę poniżej. Spróbujcie teraz zdziałać coś na #tinder lub #badoo z takimi zakolami. Powodzenia.
Kiedyś nie było aplikacji randkowych, więc kobiety miały dostęp tylko do tych mężczyzn, których mogły poznać osobiście - na imprezie, przez znajomych, na ulicy, itp. Nawet jeśli wtedy kobiety były tak samo hipergamiczne jak teraz, to po prostu miały ograniczone możliwości. Nie mogły być w kilku miejscach jednocześnie.
Obecnie przeciętny z wyglądu mężczyzna z introwertycznym charakterem i zarobkami poniżej średniej ma praktycznie zerowe szanse na poznanie kobiety.
Żeby było jasne, co uznajemy za mężczyzn przeciętnych, to tutaj przykład kilku takich, których użytkowniczki portalu randkowego okcupid oceniły jako znacznie poniżej przeciętnej: https://www.wykop.pl/wpis/42438181/
#redpill #przemyslenia #zwiazki #polskiedomy #lata90 #prl #tfwnogf #feels
@wyjzprz2: "Daleko od szosy", też oglądałem - taki bluepill z PRL. A ten typ na drugim zdjęciu wygląda jak Sławomir
@Jutuba_z_Krakowa: To jest przecież na faktach nakręcone. Prawdziwy Leszek był z prawdziwą Anią aż do jej śmierci, nawet wnuków się doczekali.
@vincivinci: Jeden: https://www.wykop.pl/wpis/43203241/
@Matemit: Zdjęcia z internetu.
@miras_smyras: Czekam, aż skończy się ta #!$%@? pandemia i wrócą szybkie randki, na których mam jakieś szanse, by kogoś poznać.
@wyjzprz2: i tu masz właśnie przewagę dzisiejszych czasów - tysiące kobiet w internecie do których możesz podbić (co z tego wyjdzie to inna sprawa)
20 lat temu to mógłbyś co najwyżej anons na telegazecie umieścić, że samotny pan pozna panią
@wyjzprz2: Dlaczego tak uważasz?