Wpis z mikrobloga

Ostatnio spędziłem kilka dni u rodziców (24-27.12, 1-3.01). Ciągle truli mi dupę, że nie mam dziewczyny i powinienem się za jakąś obejrzeć. Nawet życzenia wigilijne tego dotyczyły. Rodzice nie zdają sobie sprawy, jak wygląda obecnie rynek matrymonialny. Żyją jakimiś bajeczkami z lat '70, w których kierowca autobusu miejskiego uczący się w technikum dla dorosłych wyrwał studentkę biologii.

Za komuny, w latach dziewięćdziesiątych, czy nawet w latach dwutysięcznych było zupełnie inaczej niż teraz. Wydaje mi się, że przeciętni mężczyźni mieli większe szanse na poznanie kobiety niż obecnie. Nie było mediów społecznościowych typu facebook czy instagram, gdzie można zobaczyć lepsze życie, więc i wymagania kobiet były mniejsze.

Zobaczcie tę parę poniżej. Spróbujcie teraz zdziałać coś na #tinder lub #badoo z takimi zakolami. Powodzenia.

Kiedyś nie było aplikacji randkowych, więc kobiety miały dostęp tylko do tych mężczyzn, których mogły poznać osobiście - na imprezie, przez znajomych, na ulicy, itp. Nawet jeśli wtedy kobiety były tak samo hipergamiczne jak teraz, to po prostu miały ograniczone możliwości. Nie mogły być w kilku miejscach jednocześnie.

Obecnie przeciętny z wyglądu mężczyzna z introwertycznym charakterem i zarobkami poniżej średniej ma praktycznie zerowe szanse na poznanie kobiety.

Żeby było jasne, co uznajemy za mężczyzn przeciętnych, to tutaj przykład kilku takich, których użytkowniczki portalu randkowego okcupid oceniły jako znacznie poniżej przeciętnej: https://www.wykop.pl/wpis/42438181/

#redpill #przemyslenia #zwiazki #polskiedomy #lata90 #prl #tfwnogf #feels
wyjzprz2 - Ostatnio spędziłem kilka dni u rodziców (24-27.12, 1-3.01). Ciągle truli m...

źródło: comment_1609947848q8Q98R2osdI0xiOZvAUhqj.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
@wyjzprz2: ok, a teraz pytanie. Masz zamiar zmienić swoją obecną sytuację? Czy dalej będziesz usprawiedliwiał swoje niepowodzenia tym co napisałeś? Uważasz że twoje użalanie się nad sobą jest tym co laski uważają za atrakcyjne?
  • Odpowiedz
@wyjzprz2: skoro tamci faceci są poniżej przeciętnej to w takim razie jakieś 65% mężczyzn w Polsce jest poniżej przeciętnej albo tak jest tylko w Lublinie. Przez kilka lat mieszkałem tam i tamci ze zdjęcia oprócz tego rumuna to byliby powyżej przeciętnej.
  • Odpowiedz
Żyją jakimiś bajeczkami z lat '70, w których kierowca autobusu miejskiego uczący się w technikum dla dorosłych wyrwał studentkę biologii.

@wyjzprz2: "Daleko od szosy", też oglądałem - taki bluepill z PRL. A ten typ na drugim zdjęciu wygląda jak Sławomir
  • Odpowiedz
@Lucider5: Pracować nad tym, żeby mieć jak najwięcej pieniędzy, jeśli jest w wieku 18-24 to choćby na to żeby mieć za co zalać furę jak trzeba, ubierać się modnie, ale nie przebierać jak jakiś debil streetwearowy z full capem tylko casual, ale z odrobiną gustu, wizyty u barbera raz na 3 tygodnie który wyratuje nawet łysiejącą głowę, trening siłowy co by poprawić sylwetkę, nie koniecznie trzeba od razu wyglądać jak zawodnik
  • Odpowiedz
@teefbe yhm, jeżeli będzie w stanie znaleźć łaskę która tak samo jak i on będzie mieć samochód, chodzić na siłownię by mieć fajny tylek tak jak on fajna sylwetkę to byłoby spoko
  • Odpowiedz
@Lucider5: no to już sobie wybierze jakąś, czy będzie chciał taką z samochodem czy bez, ja bym takiej bez samochodu i ulanej nie chciał, ale jak się doprowadzi do porządku i będzie się prowadził jak facet, który się szanuje, to jakąś sensowną kobietę też sobie w końcu znajdzie
  • Odpowiedz
@Lucider5: no da się, ba powiem na własnym przykładzie ze cos tam w domu cwiczylem a nie lubilem chodzic na siłownie i dopiero moja obecna luba mnie przekonala do tego by sprobowac na silke chodzic no i przekonalem sie do silki :D. Najwazniejszy pierwszy krok to zmiana nastawienia i nauczenia sie bycia radosnym i spelnionym samemu, a reszta juz jakos przyjdzie. Bron Boze uzalezniac wlasne szczescie od innej osoby bo to
  • Odpowiedz
@pepsi22323: dokładnie, ja tak zrobiłem - dostałem kopa w dupę po 5 latach i dopiero teraz wiem dlaczego i ba, jestem za to wdzięczny, bo naprawiłem dużo w swoim życiu, w ciągu roku poprawiłem je bardziej niż przez poprzednie 5 ;)
  • Odpowiedz
"Daleko od szosy", też oglądałem - taki bluepill z PRL.

@Jutuba_z_Krakowa: To jest przecież na faktach nakręcone. Prawdziwy Leszek był z prawdziwą Anią aż do jej śmierci, nawet wnuków się doczekali.
  • Odpowiedz
moge spytać ile dostałeś koszy od napisania tego postu z wyglądem poniżej przeciętnej?

@vincivinci: Jeden: https://www.wykop.pl/wpis/43203241/

To są twoi rodzice?

@Matemit: Zdjęcia z internetu.

Masz zamiar zmienić swoją obecną sytuację?

@miras_smyras: Czekam, aż skończy się ta #!$%@? pandemia i wrócą szybkie randki, na których mam jakieś szanse, by kogoś poznać.

ubierać się modnie, ale nie przebierać jak jakiś debil streetwearowy z full capem tylko casual, ale z odrobiną
  • Odpowiedz
A niby gdzie mam do nich podbijać? Mam molestować przypadkowe kobiety w komunikacji miejskiej?

@wyjzprz2: i tu masz właśnie przewagę dzisiejszych czasów - tysiące kobiet w internecie do których możesz podbić (co z tego wyjdzie to inna sprawa)

20 lat temu to mógłbyś co najwyżej anons na telegazecie umieścić, że samotny pan pozna panią
  • Odpowiedz