a co stoi na przeszkodzie? Najczęściej to lenistwo, a nie brak predyspozycji, ba nauczyć się można wszystkiego
@Odwrocuawiacz: Naprawdę uważasz, że każdy może osiągnąć poziom Hawkinga lub Einsteina w dziedzinie astrofizyki oraz fizyki, bo wystarczy się po prostu uczyć i nie być leniwym? Zdajesz sobie sprawę, że są ludzie, którzy mają potężne problemy na tym polu zaczynające się już od najmłodszych lat w szkole? Niektórzy mają dyskalkulię, niektórzy nie mają
@Silmarils: bardziej mi chodziło o bycie astronautą :) Nie napisałem swoich wszystkich osiągnięć bo nie mam zwyczaju zwierzać się obcym ludziom, dałem kilka przykładów tego co można i wystarczy chcieć. Można też nauczyć się programowania dzięki czemu można spełniać swoje pasje i też jest to przyziemna rzecz (też umiem :)) Za dzieciaka często chce się być policjantem, pilotem, astronautą i naprawdę można :) Nie twierdzę że bycie naukowcem to kwestia
@Odwrocuawiacz: Ojjj, zdecydowanie nie jest tak, że "można nauczyć się wszystkiego" xD Wrodzone predyspozycje mają na ludzi większy wpływ niż ci się wydaje.
@proxion: @Nikczemny: Wlasnie nijak nie jestem w stanie zrozumiec o co chodzi w tym hasle Stado Pedzacyh Imadel xD moze mi ktos wyjasnic gdzie tu jest jakis sens?
@Silmarils: nie każdy może osiągnąć taki sukces w fizyce jak Einstein, ale uważam, że każdy (poza osobami niepełnosprawnymi, ale tutaj chyba wszystko jest jasne) może zostać fizykiem na tyle "OK", żeby robil w tej kwestii cos przydatnego i nawet spełniał się na tym polu zawodowo (o ile rynek pracy na to pozwala). Co innego nauczyć się grać w piłkę, a co innego zostać drugim Lewandowskim:)
źródło: comment_16099158049JONNfZjelR0Q2eOCWVyCR.jpg
Pobierz@Odwrocuawiacz: Naprawdę uważasz, że każdy może osiągnąć poziom Hawkinga lub Einsteina w dziedzinie astrofizyki oraz fizyki, bo wystarczy się po prostu uczyć i nie być leniwym? Zdajesz sobie sprawę, że są ludzie, którzy mają potężne problemy na tym polu zaczynające się już od najmłodszych lat w szkole? Niektórzy mają dyskalkulię, niektórzy nie mają
Nie napisałem swoich wszystkich osiągnięć bo nie mam zwyczaju zwierzać się obcym ludziom, dałem kilka przykładów tego co można i wystarczy chcieć.
Można też nauczyć się programowania dzięki czemu można spełniać swoje pasje i też jest to przyziemna rzecz (też umiem :))
Za dzieciaka często chce się być policjantem, pilotem, astronautą i naprawdę można :)
Nie twierdzę że bycie naukowcem to kwestia
Nie, nie można.
Policjant - odpadasz na etapie testów psychologicznych. Wystarczy, że jesteś nadmiernie ugodowy lub nie nawiązujesz
Ojjj, zdecydowanie nie jest tak, że "można nauczyć się wszystkiego" xD
Wrodzone predyspozycje mają na ludzi większy wpływ niż ci się wydaje.
Komentarz usunięty przez autora