Wpis z mikrobloga

#oculus #oculusquest2

Jakie gierki / apki polecacie na poczatek przygody? moga byc platne, ale taki jeden dwa tytuły w które warto zagrać? No i takie ktore nie wymagaja podpiecia kompa, bo kabla jeszcze sie nie dorobilem :p

Na razie po setupie przejrzałem "fist steps" i to juz jest mega spoko :D
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BornInSmokes: Nie kupuj kabla, kup router z 5ghz np Archer c6 za 150zl do niego kompem po kablu internetowym i 30 ms opóźnień a kabli nie ma ;)
Darmowe z side quests attack on titan
Z oculusa echo vr, vr chat
Płatne na kompie:
Beat Saber - od razu instaluj mody i graj w customowe kawałki
Hot vr - da się przejść w 7 minut albo
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Ale na jakiej zasadzie to router zastapi kabel? Moze to banalne pytanie, ale na razie mam modem UPC -> kabel -> komp. Jak do tej ukladanki dodac ten ruter i co pozniej zrobic? bo to faktycznie bedzie tansze, sam kabel na oficjalnej stronie to 99ojro + sam fakt dodatkowego okablowania...;)
  • Odpowiedz
  • 4
@BornInSmokes: polecam i expect you to die. To grab fabularna składająca się z około 9 "escape roomów", gdzie musisz wymyślić jak wydostać się z danej sytuacji. Zaleca się granie na siedząco. Przykładowo siedzisz w samochodzie rodem z Jamesa Bonda wewnątrz luku bagażowego lecącego samolotu. Musisz ukraść ten samochód, ale uważaj, bo błędny ruch aktywuje pułapkę np. laser, TNT, trujący gaz. Każdą zagadkę można speedrunować w kilka minut, ale samo rozkminianie
  • Odpowiedz
  • 1
@BornInSmokes: Komputer streamuje obraz i dźwięk na headset jedyne co potrzebujesz to kompa z kartą sieciową ,kabel sieciowy od kompa do routera 5Ghz i płatna aplikacje virtual desktop ze sklepu oculus.
Sam mam oculusa 3? Tygodnie i z takiego zestawu jestem mega zadowolony walić linka i inne kable :P
Wpisz swój model routera z UPC w google albo tu podaj i sprawdzimy czy ma 5Ghz jak ma to spróbować możesz
  • Odpowiedz
  • 0
@Luk_1mex: Też fajna opcja :) Ja mam kompa za 4k i daje radę w Alyxie 1070 + ryzen 3600 :D
@BornInSmokes: Odpalasz virtual desktop w headsecie i aplikacje virtual desktop na kompie ( dodaj sobie do autostsrtu będzie w trayu). Na headsecie widzisz pulpit ale taki ogromny jak z sali kinowej możesz używać kontrolerów jak myszki wchodzisz w folder z grą odpalasz np. Beatsaber.exe i albo samo zaskoczy
  • Odpowiedz
@RozzPl: o cholercia to wychodzi że mam ściany jak w bunkrze xD
miło mi się zrobiło dziękuję!
@ReevoX: Myślę że kiedyś bany nadejdą, walić konto fb ale stracić 1600zł :P ? za dużo dla mnie :P
Jak to tracić jakość? nie widzę różnicy po kablu czy bez poza tym że bateria schodzi xD
  • Odpowiedz