Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Hiobe: ale tak na logikę patrzeć, nie są w biurach tylko w "polu" to mają ubiór połowy, a właściwie ocieplacz do wojskowej kurtki ochronnej, co innego mieli by ubrać? Dresy Adidasa? Czy kombinezon rolnika? ʕʔ
@vladek: Czarna kurtka z 4f xD
Teraz ogarnełam bo mój brat poszedł do woja i maja takie podobne rzeczy. Człowiek się uczy całe życie.
Moim zdaniem powinien w cywilkach chodzić xd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Hiobe: ale w jakich cywilkach? Mają prawo (premier, prezydent, minister ON) do chodzenia w tych kurtkach, jako że są przełożonymi zgodnie z konstytucją. Już kwestia dyskusyjna że noszą tylko fragment umundurowania (nie wiem jakie spodnie ma). Nie mniej, w takich i podobnych sytuacjach (bardziej wymagających elastyczności której garnitur nie zapewnia) jest to po prostu wygodne, proste, jednolite i nie wzbudzające kontrowersji. Wolę, żeby chodził w podpince niż w kurtce 4F (mimo
@vladek: W takim razie niech zasuwa Adrian i aktualny figurant w MON, Vateuszowi nic do tego. Poza tym, nie uważasz, że uderzanie w takie militarystyczne tony zalatuje republiką bananową i dyktatorami wszelkiej maści? Da się ubrać wygodnie i z klasą, no ale my mamy chlew obsrany gównem, więc aktualne małpy przy korycie zaraz zaczną berety na puste łby zakładać.