@hctkko: aż mnie skręca, ze taki hortex śmie nazywać swój koncentrat z woda sokiem 100%... sok 100% to ja mam jak sokowirówka lub wyciskarka pójdzie w ruch!
@sylwke3100 nie zeby coś ale biedronka skurywysyn sztucznie zawyża ceny coli zero. W tym podatku jest ekstra 5gr za gram cukru. Dlaczego zero nie jest tańsza o ten podatek? Jak widać prywaciarze jebią was tam samo jak rząd.
@Klaudiczek: w Twojej niewyedukowanej makówce pewnie tak ¯\_(ツ)_/¯
Widziałaś żeby jabłka czy inne owoce zbierali cały rok? Po zbiorach przetwarza się je na sok i pozbawia wody żeby zwiększyć trwałość. A potem odtwarza dodając tyle wody ile odparowano.
@Klaudiczek: skądś te mądrości o koncentratach, "chemii" i syropie musiałaś wziąć. Jabłka to bardziej przykład na sezonowość zbiorów, bo to nasze najpopularniejsze owoce.
#podatki #cocacola
@kogut_20: tak, a o co chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z resztą zamiast soków powinno się owoce jeść bo za zdrowsze.
Widziałaś żeby jabłka czy inne owoce zbierali cały rok? Po zbiorach przetwarza się je na sok i pozbawia wody żeby zwiększyć trwałość. A potem odtwarza dodając tyle wody ile odparowano.
Jablka z tego co słyszałam mogą być długo przechowywane w specjalnych warunkach, joentrzebabich od razu przetwarzać.