Wpis z mikrobloga

pytanie do ekspertów czy carbon szosa do 10 tys to dobry wybór czy dla amatora bez sensu i strata kasy. Miałem różne rowery w życiu ale od kiedy mam szosówkę to przyjemność z jazdy dużo lepsza.
mam obecnie triban 520, kiedyś chce zrobić z niego bieda garvel a sobie sprawić dobry rower na lata
czy taki rower wart jest uwagi
https://city-sport.pl/rower-szosowy-merida-scultura-5000-disc-red-carbon-ultegra.html
sa jakieś polecane marki rowery itp?
z góry dzięki za wszelkie sugestie
#rower
#szosa
mateja888 - pytanie do ekspertów czy carbon szosa do 10 tys to dobry wybór czy dla am...

źródło: comment_1609494001RYkWjnXFo8m3PACpW2M23J.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateja888
Dla mnie, jako amatora ma sens.
Sam kupiłem używkę karbonową na 105 i uważam ,że był to dobry wybór. :p to nie jest tak, że nagle kółka same się będą kręcić, ale na rowerze który Cię jara, jeździ się jednak przyjemniej :)
  • Odpowiedz
@mateja888: jak tarczowki to czemu nie gravel? Trochę lepszy komfort a i spokojnie do lasu wjedziesz i nie będzie Ci szkoda sprzętu jak trafi się pare kilometrów szutrowej drogi. Ja latałem pare lat na szosie i stwierdziłem ze chciałbym coś lekko wygodniejszego, gravele wcale nie są dużo cięższe a komfort robi swoje. Kiedyś Fuji miał bardzo fajne modele
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mateja888: owszem, dlatego jak coś to tylko u sprzedawcy bym brał. Mam trochę doświadczenia z sklepami typu kupszose.pl i uważam że poziom obsługi mają bardzo wysoki.
  • Odpowiedz
@mateja888:
Carbon faja sprawa, ja sobie zbudowałem na chińskiej ramie i chińskich kołach. Budżet około 8k zł i jestem mega zadowolony!!! Jak wiesz co i jak polecam samemu złożyć. Oszczędzisz 50% kasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lubiejescchlep:
Serio? Po jakim dystansie zacznie coś się dziać, bo już przejechałem ponad 6k km od sierpnia i jakoś wszystko jest OK.
Śmieszy mnie takie gadanie. Opona do roweru musi być droższa niż opona do samochodu, inaczej to nie jazda, rama musi być markowa za 10k zł, inaczej się zabijesz, koła taż 10k zł bo inne to obciach.
  • Odpowiedz
Dobrze, ze zaoszczędziłeś. Protetyk nie jest tanią sprawą. :p

@Lubiejescchlep: przestańcie powtarzać te bajki. Jak się wie gdzie kupować, a nie bierzesz z randomowych aukcji to oszczędzasz kupę kasy - jest kilku sprawdzonych producentów, którzy mają dobrą jakość.
  • Odpowiedz
@mateja888
To jest dość proste kupujesz ramę i koła od sprawdzonych producentów na Ali . Markowy osprzęt to w sumie w Polsce jest w tych samych cenach . Jak ogarniasz mechanikę to większość zrobisz sam , ja tylko dałem do mechanika wciśnięcie suportu i docięcia rurek od hamulców.
  • Odpowiedz