Aktywne Wpisy
xena_x +4
Oglądałam kanał kobiety ok. 35 lat, ma doktorat, byla dyrektorką w korporacji, prowadzi kanał na yt o tym że rzuciła korporację i nie pracuje, nie musi bo zarobiła tyle że ma wszystko, a gdyby chciała wrócić to przyjęliby ją z pocałowaniem ręki. Jest bogata, zadbana, z charakteru nie jest stereotypową korpo bitch, wydaje mi się że ma dystans do siebie, potrafi się z siebie śmiać, mówi bardziej z sensem niż te 20-letnie
Kogo wolałbyś?
- Bogata dyrektorka w korporacji, 35 lat 46.4% (214)
- Julia, studentka turystyki i rekreacji, 20 lat 53.6% (247)
toitakniemaznaczenia +209
mam dziś urodziny
#frenpill
#frenpill
Pytanie może głupie, może nie. Dziecko w drodze, chodzi o nazwisko. Ślubu nie ma, jeśli będziemy mieli to i tak #rozowypasek zostanie przy swoim nazwisku. Z jednej strony jestem wychowany tak, że dziecko ma zawsze nazwisko #niebieskipasek, ale. I tak właśnie bym chciał, no ale jest jedno ale, bo rzeczywistość jest daleka od ideału. Ja w ogóle nie jestem do swojego nazwiska przywiązany, bo jest po moim biologicznym ojcu, a całe życie wychowywał mnie ktoś inny. Zacząłem zastanawiać się nad tym czy nie zrobić przyjemności wszystkim po drugiej stronie i nie dać jej nazwiska konkubiny (( ͡° ͜ʖ ͡°)). Nie rozmawialiśmy jeszcze o tym, bo nie chce się ujawniać, że mam wątpliwości. XD Czy to będzie z mojej strony mocno pantoflowe i niemęskie w oczach świata bliższego lub dalszego? Moja najbliższa rodzina nie będzie miała z tym żadnego problemu. Proszę bez wyzwisk. Szczęśliwego nowego roku! #dzieci #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5feda1173dc27c000ae297b2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Które nazwisko?
@AnonimoweMirkoWyznania: I to takie ważne, jak Cię odbiorą? Wiesz że masz nieślubne dziecko w drodze? Może pora usunąć bo co ludzie powiedzą?
Mój były szef z żoną nadali synowi nazwisko żony, żona po ślubie też nazwiska nie zmieniła i nie odjęło mi to ani męskości ani funkcji ojcowskich, obydwoje uznali, że nazwisko żony jest lepsze
@Chopin_fapu: a jaki to kłopot? XD
Jak widać niektóre patriarchalne przekonania siadają na głowę również mężczyznom¯\_(ツ)_/¯
Generalna zasada jest taka, ze nie żyjemy po to, by spełniać czyjes oczekiwania i z nazwiskiem dziecka możecie zrobić, co się wam żywnie podoba. Opinie innych ludzi na ten temat nie powinny Cię obchodzić wcale.
Mój syn ma nazwisko matki, bo mieszkamy w Niemczech, młody ma niemieckie obywatelstwo i nie chciałem mu komplikować życia. Nawet moi superstarzy rodzice nie mieli nic przeciwko.
@ImYourPastClaire: A może pora zamknąć swoją trollską jadaczkę, co Ty na to? Może pora usunąć konto, bo ludziom słów na te wysrywy brakuje?
@Chopin_fapu: Z uwagą poczytam te Twoje dowody anegdotyczne,