Wpis z mikrobloga

gdyby to było w ekstraklasie, to od razu by było ze 100 plusów w 20 minut, a połowa osób by się zesrała z jadu jaka to u nas piłka słaba, ale jak wiadomo tylko w polskiej lidze błędy się zdarzają, a w tych najlepszych nie ¯_(ツ)_/¯

@chcetylkoodpowiedzi: Tylko taki pilkarz w zyciu nie popelnilby tego bledu grajac w ekstrakrlasie, bo mialby na wszystko o wiele wiecej miejsca i czasu
  • Odpowiedz
Nigdy nie rozumiem, czemu nie mogą tej piłki wypierzyć do przodu, uporządkować szyki, i zagrać pressingiem. Bawienie się piłka na swoim 15-20 metrze to proszenie się o problem.

@pCiupaga: Generalnie wszędzie na sensownym poziomie uczą rozgrywać i wychodzić spod pressingu. Na pałę to się wybija w Ekstraklasie. Wybijając piłkę oddajesz ją przeciwnikowi i musisz za nim biegać, a więc tracisz siły.
Nie chce wysnuwać zbyt daleko idących wniosków, ale to
  • Odpowiedz
@GeWa: Wynik pokazał, że masz rację ;) Uważam, że w tej sytuacji nie powinni się bawić piłką. Bodajże pomocnik WBR miał wolne pole po prawej stronie (ten co cofnął do obrońcy, który strzelił samobója). Wiele bramek traci się w podobny sposób: Brak pomysłu na zagranie do boku/przodu, cofnięcie, błąd, brama. Moja opinie nie dotyczy każdego meczu na tej planecie w przeszłości, teraz i w przyszłości.
  • Odpowiedz
@Minieri: Dla mnie większa wina bramkarza. Według mnie nie powinien zostawiać bramki pustej bo zawsze mogło pójść takie podanie jak to, rykoszet lub cokolwiek innego. Lepiej byłoby gdyby stał między słupkami i ew. próbował wyjść do tej kopniętej piłki, bo nawet jakby nie zdążył to trudno, byłby rożny. Oczywiście nie powinno się podawać w światło bramki, jednak wyjście poza nią raczej powinno się odbywać w momencie w którym wiesz, że
  • Odpowiedz
@GeWa: No nie, zasadniczo to bramkarz błąd popełnił. Przy tak ścisłym pressingu gdzie jest 3vs3 przed polem karnym nie powinien opuszczać bramki. Był od niej tak daleko a obrońcy pod tak ścisłym pressingiem, że wystarczyło jedno niezbyt precyzyjne przyjęcie piłki czy podanie, szybki doskok pressującego i akcja bramkowa bez brakarza, napastnik nawet nie musiałby opanować piłki tylko ją wybić w stronę bramki i gol. A szczególnie, że bramkarz dla swoich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ekstraklasa boners to może przy samym podaniu, ale spójrzcie na tempo i sposób rozgrywania akcji. W naszej kartoflanej lidze coś takiego jest nie do pomyślenia xD
  • Odpowiedz
Nigdy tego nie ogarnę chyba - wrzucę 2-3 ostatnie podania i bramkę - "A czemu taki krótki golgif, jak to rozegrali?", wrzucę 20+ sekund "Za długo, co mnie obchodzi jak grali wcześniej". No nie da się dogodzić niektórym.

@Minieri: wrzucaj oba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz