Aktywne Wpisy
AlienFromWenus +14
Jak trzeba mieć zryty beret by wymagać dziewictwa od kobiety?
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
kontodlabeki +81
chłop doda zdjecie klaty: ok
ja dałam kawałek kolana i to ubranego i jestem atencyjnym szonem, eh wykopki co mam powiedzieć, żałośni jesteście ogółem
ja dałam kawałek kolana i to ubranego i jestem atencyjnym szonem, eh wykopki co mam powiedzieć, żałośni jesteście ogółem
#texasbocachica
Jestem ciekawy czy do testowania powłok termicznych uzyskają odpowiednie prędkości samą górą czy dopiero w pełni przetestują jak będą mieć booster.
@kwanty: W sensie, pusty? Bardzo wysoko. Z sześcioma silnikami chyba nawet na LEO, tylko wtedy nie będzie miał już paliwa na lądowanie, więc nic realnie nie przetestujesz w ten sposób.
@kwanty: Booster.
@texas-holdem: Jesteś pewien? Z 3 silnikami (sea level) bez cargo ale z pełnymi zbiornikami nawet nie podskoczy - będzie miał 660 ton ciągu a konstrukcja z pełnymi zbiornikami ma ważyć chyba 1400 ton. Silniki "vacuum" nie opdalą na gruncie bo się rozpadną
@kwanty: Nie, ale tak mi się wydaje "na oko". Trzeba by zacząć od sprawdzenia (może wyszukasz na szybko, mam tylko chwilę on-line teraz) ile ton paliwa starship potrzebuje na cały proces lądowania. Wyżej pisałem o wariancie w rodzaju "one way Starship" – taką wersję możesz teoretycznie (w sensie, nie widzę przeciwskazań) pozbawić zbiornika nosowego a nawet powierzchni aerodynamicznych, bo one są tylko do lądowania potrzebne. Prawdopodobnie instalacja normalnych Raptorów
Wygląda to dość rozsądnie bo SN8 odpalił dwa silniki na pojedyncze sekundy a przyziemienie miało być na jednym silniku. Raptory palą trochę poniżej tony (paliwo+utleniacz) na sekundę więc do manewru lądowania powinno wystarczyć kilka-kilkanaście ton MethaLoX-u.
Czyli jednak nie ma szans na testowanie