Aktywne Wpisy
HerlockSholmes +75
Poseł Grzegorz Braun w trybie interwencji poselskiej usuwa z budynku sądu propagandową choinkę, która nie licowała z powagą sądu. Brawo!
#konfederacja #polska #ukraina #policja #prawo #bekazlewactwa #polityka
#konfederacja #polska #ukraina #policja #prawo #bekazlewactwa #polityka

markedone +95
W Australii zostało zagubione źródło promieniotwórcze.
Jest to źródło Cs-137 o aktywności 19 GBq i wymiarach 8 mm średnicy i 6 mm wysokości.
Źródło zostało zgubione gdzieś pomiędzy Perth a Newman.
Moc dawki pochłoniętej z odległości jednego metra od takiego źródła to około 0,399 cGy/h co odpowiada mocy dawki równoważnej 4,58 mSv/h.
Żeby mieć jakieś odniesienie, dawka graniczna dla osób z ogółu ludności równa jest 1 mSv/rok, stojąc w odległości 1 m
Jest to źródło Cs-137 o aktywności 19 GBq i wymiarach 8 mm średnicy i 6 mm wysokości.
Źródło zostało zgubione gdzieś pomiędzy Perth a Newman.
Moc dawki pochłoniętej z odległości jednego metra od takiego źródła to około 0,399 cGy/h co odpowiada mocy dawki równoważnej 4,58 mSv/h.
Żeby mieć jakieś odniesienie, dawka graniczna dla osób z ogółu ludności równa jest 1 mSv/rok, stojąc w odległości 1 m

Widziałbym to tak, że te komputery odpytują się jakiegś serwisu, który odpowiada z informacją, czy można, czy nie można wykonywać tej konkretnej części kodu (można, jeśli drugi komputer akurat jej nie wykonuje).
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #programujzwykopem #csharp
Serwer na dany port, statyczne ip.
Komp włącza się do sieci, dochodzi do "wykonaj część kodu która ma być wykonywana tylko raz"
Leci request do serwera.
a) serwer odpowiada że albo można wykonać albo nie można
1. Można -> leci do serwera info żeby sobie zakodował że już nie można. Wykonuje akcje. Leci info do serwera że można.
2. Nie można -> nie
@czupek: Powiedz mi która część tego zdania sugeruje, że to nie są takie same programy:
"Na 2 komputerach mam uruchomiony taki sam program napisany w c#"
Poza tym - jakie pod górkę? Chyba nie rozumiesz problemu..
Powiedzmy, że mam taki program:
static void Main(string[] args)
{
var data = getData();
var settings =