Wpis z mikrobloga

@OBSERWATORKA_Z_RAMIENIA_OBWE: akurat nie, zawsze mam bekę z osób co się srają, że jest mało kas otwartych jakby to był problem poczekac kilka minut. Najczęściej super zabiegani janusze ze słuchawką bluetooth w uchu co świat leży przed nimi otworem a za te 3 minuty ich cennego życia, które odstoi w kolejce powinien dostać odszkodowanie, no bo przecież hehe klient nasz pan to robotaju szybciej.

Swoją drogą nie wiem czy istnieją jeszcze
  • Odpowiedz
@OBSERWATORKA_Z_RAMIENIA_OBWE: Lepsze jest pytanie, czy można jakąkolwiek kasę otworzyć. Otworzyli u mnie ostatnio nową biedronkę i po pierwsze pobudowali ją za małą, a po drugie mają za mało pracowników i nie nadążają wykładać towarów na półki. Ja podchodzę do kas i wszystkie zamknięte. No to się pytam jednej pani czy otworzą kasy, czy nie. No i zgłupiała, bo ktoś na kasie powinien być, ona teraz nie, bo ona towar rozkłada,
  • Odpowiedz
Na szczęście nie robię w żadnym sklepie, po prostu mówię co sądzę o takich sytuacjach. Często jeszcze takie sytuacje mają miejsce przed zamknięciem sklepu gdzie wejdzie kilka osób kupić coś na ostatnią chwile (w tym ja) i zrobi sie mała kolejka a ktoś będzie oczekiwał, że będzie 5 kas otwartych mimo tego, że kolejka zniknie w 5 min a później już zadnych klientów i tak nie będzie
  • Odpowiedz
Ostatnio dwa razy się spotkałem z sytuacją, że stare baby miały pretensje do ludzi z końca kolejki którzy poszli do nowej kasy i nie puśćili tam tych co w kolejce byli wcześniej. Na pytanie czemu ona miałaby iść do kasy przede mną nie potrafiła odpowiedzieć.

W Kauflandzie po zapytaniu babki o trzecią kasę (20+ ludzi na dwie kasy) ta prześmiewczo odpowiedziała, że tylko dwie osoby pracują w sklepie i że "PANDEMIA" machając
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@abcdefghijklmn8: Bo cel kulturalnych zachowań, czasami ciężko jest uargumentować. Pewnie też nie potrafisz mi odpowiedzieć dlaczego nie powinno się mlaskać gumą na rozmowie o pracę.

Ja tam gardzę tymi zwierzętami, którzy na informacje o nowej otwartej kasie, zaczynają swój triumfalny bieg.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Swoją drogą nie wiem czy istnieją jeszcze sklepy bez kas samoobsługowch, chyba że jakaś wiocha

@magliarosa: w Biedronce krócej zajmuje poczekanie w kolejce niż zakupy w kasie samoobsługowej. Mało kto już się na nie łapie.
  • Odpowiedz