Wpis z mikrobloga

Cześć wariaty, szukam pomysłu na pierwszy motocykl, znajdą się jakieś podpowiedzi? Nie interesują mnie wszelkiej maści ścigacze - na pewni nie jestem nastawiony na dużą prędkość. Idealny byłby jakiś turystyk o nie dużej pojemności.
#motoryzacja #motocykle
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartas_miszcz: A jaki masz budżet? Aprilia Pegaso 650 jest taka niby-turystyczna, powinno Ci się udać wyrwać za 5-6-7k i będzie już na wtrysku - odpada zabawa gaźnikami. Ale nie miałem takiego moto, nie wiem jak się sprawdza:)
  • Odpowiedz
@bartas_miszcz: Bierz co ci się podoba, pamiętaj tylko, że żeby zrobić 300 km popołudniu nie musisz mieć turystyka, a waga nie sprzyja jeździe. Zabezpieczenie przed wiatrem również niekoniecznie jest zaletą - im lepsze, tym jazda mniej ekscytująca. Ja na pierwszy motocykl brałem DL650 i nie ma żadnego problemu z ogarnięciem, ale z perspektywy czasu wolałbym iść w nakeda jakiegoś i mocy też brakuje trochę.
  • Odpowiedz
@bartas_miszcz: zrobiłem prawko w tym roku, szło mi bardzo dobrze na kursie na 600cc. Kupiłem 310 i jestem zadowolony. Również czułem, że więcej może być za dużo na moje niepohamowane potrzeby prędkości. Dużo wybacza mały silnik, na większym już bym pewnie leżał parę razy. Chyba zależy co chcesz robić. Ja do miasta i wokół miasta i trochę brakuje przyspieszenia, ale nie w mieście, a na typowe trasy nie jeżdżę, więc
  • Odpowiedz