Mimo wszystko jest mi gdzieś tam wewnętrznie przykro, bo #cdprojektred mogli być jedną z najlepszych firm w branży, mogli prezentować poziom wczesnego Blizzarda, zanim nie przejęło go Activision. Przez pewien czas lizali pana Boga za nogi, bo urośli bardziej niż Ubisoft, a akcją z Keanu tylko utwierdzali ludzi, że gra będzie sztosem. Są ofiarami własnego rozdmuchanego marketingu, bo i tak bez tego gra by się sprzedała w tym nakładzie, o ile byłaby dobra. Dziś będzie bardzo czerwono na #gpw #gielda bo Sony wydało najgorszą z dotychczasowych recenzji o #cyberpunk2077 - gra jest tak c-----o wydana, że musimy ja usunąć żeby trzymać poziom. Szkoda, bo jako Polska nie dorobiliśmy się nigdy dużego studia filmowego z najwyższej pułki, a mieliśmy trochę szansy na posiadanie takiego w grach.
Dodatkowo w sumie plus jest taki, ze robie w gamedevie i od tego tygodnia wiekszosc devow zaczela faktycznie pracowac i sie spinac, bo sie wszyscy zesrali, by cyberpunka nie bylo, ludzie sie serio przejeli xD
@True_freedom: co ty p--------z XD. Gra sprzedaje się jak świeże bułeczki, recenzje ma zajebiste, osobom, która gra normalnie śmiga są zachyceni, ale wykopki już czekają na upadek polskiej firmy. Nie mogę się doczekać, aż zacznie zgarniać nagrody, za grę roku, wtedy wam dupsko rozerwie
Mimo wszystko jest mi gdzieś tam wewnętrznie przykro
@True_freedom: wuja tam przykro - to był i jest typowy polski januszex, tylko dzięki wyjątkowemu szcześciu udało się do tej pory ślizgać a materiał źródłowy w postaci słowiańskiego wiedźmina tworzył gry sam z siebie. no, ale szczęście kiedyś musiało się skończyć...
@True_freedom: Za tę wtopę odpowiada zarząd przed akcjonariuszami. Jak dla mnie caly powinien zlecieć ze stołka, mieli pełną świadomość jakie będą konsekwencje, a i tak sztucznie pompowali bańkę. W USA by już mieli SEC na głowie.
@True_freedom: Niestety u nich team marketingu i ludzi pracujacych nad gra jest tak oddzielony ze nikt nie wie co sie dzieje XD Kto pamieta ich odpowiedz na tt gdzie mowia ze oczywiscie juz nie bedzie przesuniec daty i na nastepny dzien uwaga uwaga DELAY XD
@True_freedom: polecam poczytać o polskiej szkole filmowej, o której mówiono na całym świecie. Nie wszyscy zdają sobie sprawę ile nasza rodzima kinematografia wniosła do tej dziedziny...
Wieska j-----m od kiedy w niego zagralem. Juz nawet wykopowi obroncy cd pr sie ze mna po dyskusji zgadzali, ze c-----y combat, elementy rpg i zadania powtarzalne, wiec nie chce mi sie kolejny raz jechac. W zasadzie kazdy, kto gral w wiecej niz 10 faktycznie dobrych gier tez sie powinien zgodzic.
@pi73r: jakie to jest te 10 faktycznie dobrych gier, tak z ciekawości?
@True_freedom: swoją drogą ostatnią grą kalibru aaa tak s---------ą technicznie żeby wycofywać ze sklepu jaką pamiętam był Arkham Knight na PC z 2014 czy tak 2015 roku. Poszli grubo
@Vaerlin: Jakbym mial wymeinic 10 lepszych rpgow, to by wystarczylo bym wymienil wszystkie starsze gry bioware (albo po prostu jakakolwiek gre z gameplayem 6/10), wiec urozmaicmy gierki i gatunki (jak cos to niekoniecznie uznaje te gry za bardzo dobre gry, po prostu lepsze od wiedzmina, ktory gameplayowo jest 4/10): 1. Hades (bo GOTY 2020 trzeba promowac) 2. Crusader Kings (bo lepiej sobie pozamulac i cieszyc sie RNG na mapie swiata niz spamic lmb) 3. Shadow of War (nuzy grindem w pozniejszej fazie gry, ale zabawa w orkowe simsy i tak jest ciekawsza + uzywamy kilku przyciskow i do tego w roznych kombinacjach, a nie spam lmb, + gra jest przynajmniej jakimkolwiek wyzwaniem na wyzszych poziomach trudnosci). 4. Ktorys z nowych tomb radierow - przyjemna rozrywka AAA. Troche casualowa, ale dobrze sie strzela, troche znajdziek jest, ale nie jest nudno jak w wiedzmaku. Fabula ok. Elementy rozwoju postaci w zasadzie ciekawsze niz w wiesku xDD 5. Mount n Blade: otwarty swiat w ktorym chce sie grac, dobry sanbox,
@pi73r: Ty chyba założyłeś konto na wykopie żeby obudzić wykopków jaki wiedźmin 3 i cyberpunk to g---o a cdp zakopać. Przecież każdy gra rpg nawet dragon age czy skyrim to gry typu pogadaj, zbierz grzyby, pozamiataj. Dla mnie Star warsy i Avengersi to g---o, ale nie wchodzę na reddita i nie sram tym ludziom na łeb, że są bezgusciami. Na prawdę musisz mieć problemy ze sobą albo skoro mówisz, że
@Slimshader: doświadczenia gameplayowe są wyśmienite nie tylko dla mnie, popatrz streamki zagranicze lub polskie, przejrzyj reddita, komentarze pod filmikami na yt
@galagaguy: Polecam czytanie ze zrozumieniem (notabene zadna z tych gier nie jest rpgiem jako takim), bo przeciez napisalem na poczatku, ze dla urozmaicenia, nie bede dawac rpgow, bo by wystarczylo wymienic wszystko wydane przed 2014 xD
Po dwóch miesiącach rzeźby projekt ukończony :) wyleciało skrzydło, zawieszenie z obniżonego dziadostwa przywrócone do stanu fabrycznego, nowa folia i parę wizualnych rozkmin, których nie chce mi się wymieniać.
@True_freedom: wuja tam przykro - to był i jest typowy polski januszex, tylko dzięki wyjątkowemu szcześciu udało się do tej pory ślizgać a materiał źródłowy w postaci słowiańskiego wiedźmina tworzył gry sam z siebie. no, ale szczęście kiedyś musiało się skończyć...
https://www.wykop.pl/artykul/5847991/cd-projekt-red-to-zwykla-januszerka/
@pi73r: jakie to jest te 10 faktycznie dobrych gier, tak z ciekawości?
Ale ta gra to wydmuszka tego co obiecali - za 200zl dostałeś technologiczne demo do latania
1. Hades (bo GOTY 2020 trzeba promowac)
2. Crusader Kings (bo lepiej sobie pozamulac i cieszyc sie RNG na mapie swiata niz spamic lmb)
3. Shadow of War (nuzy grindem w pozniejszej fazie gry, ale zabawa w orkowe simsy i tak jest ciekawsza + uzywamy kilku przyciskow i do tego w roznych kombinacjach, a nie spam lmb, + gra jest przynajmniej jakimkolwiek wyzwaniem na wyzszych poziomach trudnosci).
4. Ktorys z nowych tomb radierow - przyjemna rozrywka AAA. Troche casualowa, ale dobrze sie strzela, troche znajdziek jest, ale nie jest nudno jak w wiedzmaku. Fabula ok. Elementy rozwoju postaci w zasadzie ciekawsze niz w wiesku xDD
5. Mount n Blade: otwarty swiat w ktorym chce sie grac, dobry sanbox,
I cyk obsrany fanboj cd pr wjezdza ad personam xD Modny temat to czemu mam sobie o tym nie popisac jak jest?
Sam nie jestem zadowolony z jakości cymbergaja, bo to miała być zupełnie inna gra niż obiecywali, wiec za fanboja bym się nie uznał