Aktywne Wpisy
Wrrronika +11
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +19
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Spieszę się a tam godziny dla seniorów ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#koronawirus #zalesie
Taka praktyka wypracowuje się sama. Ludzie w większości unikają tłoku, więc z zasady w tych godzinach będzie dużo mniej osób które mają więcej wolnego czasu niż w innych. Wykopki zrobiły sobie ze starszych osób obiekt do wyładowania frustracji,
@ZjadaczPrzegrywu: Ale nie jesteś w stanie wysunąć wniosków, co do ich potrzeb zarządzania czasem.
@Karoleer: wszystko OK, nikt nikogo pewnie nie ukaże mandatem, ale na drzwiach w paru sklepach widziałam kartki, że w godzinach 10-12 obsługują tylko seniorów. Nie ma natomiast informacji, że seniorów obsługują tylko w godzinach 10-12 ¯\_(ツ)_/¯
@Gaelwyn:
To ich o------l, nie mają prawa.
Gdzieś we Wrocławiu może?
@faramka:
Ssłowo-klucz "obsługują". Tak samo jest w ustawie. Więc jeśli jest kasa SAMO-obsługowa to śmiało uderzaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@deryt: słuszna uwaga (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Akurat ja w tych godzinach pracuję, ale czasem zdarzało mi się wyskoczyć do małego sklepu po coś na śniadanie. A teraz się nie zdarza, bo najbliższe sklepy bez takich udogodnień :(
A jak muszę wcześniej wstać, żeby zdąrzyć z zakupami i widzę w sklepie stare baby robiące sobie zakupy tuż przed czasem, w którym ja ich
Rząd wprowadził to, żeby im się podlizać, więc i zrezygnowałby z tego z tego samego powodu.
Tylko oni mogliby w tej sprawie coś zdziałać.
Dlaczego więc seniorzy, tacy dobrzy,