Wpis z mikrobloga

Włączyłem sobie mecz 1/16 Ligi Mistrzyń żeby leciało coś w tle przy pracy plus patriotyzm lokalny mocno gdyż gra Górnik Łęczna, a ja jestem z Lublina.

1/16 Ligi Mistrzyń.

Oczu kąpiel. Tyle niedokładności, braku pomysłu na grę, ogólnej mierności to w okręgowce nie ma. Oprócz tego sytuacje, że laska dostaje złe podanie i nagle staje. Nie probuje odebrać, wrócić się. Staje i stoi.

Piłka nożna to zdecydowanie sport zespołowy, w którym najbardziej widać różnicę pomiędzy kobietami i mężczyznami. Piłkę ręczną lubię oglądać, siatkówka daje radę ale między piłka nożna kobiet i mężczyzn jest tak gigantyczna przepaść, że o c--j. Naprawdę ciężko się to ogląda, mecze Motoru Lublin w 2 lidze to miód na moje oczy przy tej kopaninie xd

#mecz #pilkanozna
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@angeldelamuerte Mnie to nie dziwi. Jednak piłka nożna mężczyzn to ponad 150 lat tradycji. Piłka nożna kobiet dopiero 30 lat temu przebiła się ery telewizyjnej, a to z tego płyną prawdziwe pieniądze. Do tego związki krajowe, czy to w Europie, czy poza nią, mają spory wpływ na ograniczenie rozwoju piłki klubowej kobiet m.in. ograniczenie maksymalnych wypłat itp.

Piłka mężczyzn niesamowicie się zmieniła przez te lat, a 50 to nawet nie wspomnę.
  • Odpowiedz
@red7000: Piłka nożna mężczyzn zmieniła się głównie pod względem szybkości oraz technologii. Lepsze piłki, lepsze buty itd Śmiem twierdzić, że zawodnicy sprzed 50 lat grający w nowoczesnych butach i nowoczesna piłka również pokonaliby jakikolwiek zespół kobiecy.
  • Odpowiedz
@red7000: wydaję mi się, że masz rację ale z piłką kobiet będzie teraz o tyle ciężej, że sportu w mediach, a w szczególności piłki i to na topowym poziomie jest przesyt. Do tego niech walnie kryzys po pandemii to w ogóle nie będzie co zbierać z tego balonika
  • Odpowiedz