Wpis z mikrobloga

Pieczenie piernika staropolskiego wg przepisu ze strony mojewypieki.com.
Ciasto zagniecione w połowie listopada, wyleżakowane w lodówce do dziś.
Upieczone trzy blaty 39x26 cm - właśnie stygną i czekają na połączenie powidłami śliwkowymi i czekośliwką (tą co robiłem w wakacje). A później już tylko udekorować i jeść :P

#pieczzwykopem #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #piernik #swieta
yaso - Pieczenie piernika staropolskiego wg przepisu ze strony mojewypieki.com.
Cias...

źródło: comment_1608057695AvpwTfS9ujfs033UujHTPr.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yaso: mój niebieski odkłada sobie kawałek tego upieczonego piernika i czeka do czerwca/lipca, dopiero wtedy go pożera :)
Ja pewnie w piątek upiekę, na razie dojrzewa w lodówce od 11 listopada
  • Odpowiedz