Anime opiera się na bardzo prostym schemacie - Yokoi zerka na biurko obok by zobaczyć co tym razem ten debil Seki o--------a, zamiast normalnie jak człowiek uczyć się na lekcji. A zazwyczaj dzieją się tam rzeczy niezwykłe, czasami wzbudzające podziw, znacznie częściej doprowadzające bohaterkę do rozstroju nerwowego.
Tytuł nie wywołał u mnie salw śmiechu, humor jest raczej lekki i family friendly, oglądało mi się to całkiem przyjemnie, choć z czasem szablonowa konstrukcja potrafiła lekko nużyć. Całość ratuje fakt, że są to krótkie kilkuminutowe odcinki i kolejne tematy są podawane bardzo szybko, z okazjonalnym recyklingiem ubogaconym jakimś twistem (bodajże trzy odcinki o shogi).
Fakt, ze istnieje live action tej serii wprawił mnie w osłupienie.
@kinasato: Całkiem przyjemne. Nie oglądam raczej shortów, ale akurat kiedyś widziałem to w polecanych shortach i dałem szansę. Tak jak mówisz - powtarzalny humor i ciężko obejrzeć na raz, podobnie jak chociażby Sakamoto, bo to jest w kółko ten sam żart.
Zobaczcie co odwaliło ABC/NBC. Trump jest wyższy od Kamali o 30 centymetrów. A wygląda na tak samo wysoką a w niektórych momentach nawet na troxhę wyższą XD Tak ustawili kamery. Można rozpoznać to też po wysokości mikrofonów, które są przecież w takiej samej odległości od ust. #trump #usa #debata
https://myanimelist.net/anime/18139/Tonari_no_Seki-kun
My Neighbor Seki
Anime opiera się na bardzo prostym schemacie - Yokoi zerka na biurko obok by zobaczyć co tym razem ten debil Seki o--------a, zamiast normalnie jak człowiek uczyć się na lekcji. A zazwyczaj dzieją się tam rzeczy niezwykłe, czasami wzbudzające podziw, znacznie częściej doprowadzające bohaterkę do rozstroju nerwowego.
Tytuł nie wywołał u mnie salw śmiechu, humor jest raczej lekki i family friendly, oglądało mi się to całkiem przyjemnie, choć z czasem szablonowa konstrukcja potrafiła lekko nużyć. Całość ratuje fakt, że są to krótkie kilkuminutowe odcinki i kolejne tematy są podawane bardzo szybko, z okazjonalnym recyklingiem ubogaconym jakimś twistem (bodajże trzy odcinki o shogi).
Fakt, ze istnieje live action tej serii wprawił mnie w osłupienie.
źródło: comment_1608076985RCJBqjkiYI44JAHfmRlPDL.jpg
Pobierz