Wpis z mikrobloga

@Zwiejus: twórcy zapowiadali rzeczy niestworzone. Wielki, otwarty świat. Budynki mające wiele pięter, które dowolnie można zwiedzać, inne cuda na kiju, których niestety ze świecą szukać. NPC do niczego się nie nadają, fizyka pojazdów jest skopana, nie istnieje model uszkodzeń pojazdów itd.
  • Odpowiedz
@FELIX90: AI, świata NPCów, architektury. Każdy obiekt jest tutaj sztywno oskryptowany a powinien żyć własnym algorytmicznym życiem. Tego nie da się naprawić. Naprawią kilka bugów, gliczy i tyle. Jednym słowem to grę wypadało by przepisać ale wiemy, że tak nie będzie xD
  • Odpowiedz
@FELIX90: jakieś błędy animacji, przenikanie obiektów itp. czyli glitche mogą naprawić i pewnie to zrobią. Natomiast ruch uliczny, npcty, streamowanie świata - to będzie ciężko naprawić, bo to nawet nie tyle co jest błąd tylko leniwe podejście do tematu i wymaga pewnie większej ingerencji w silnik gry, a jeśli plotki są prawdziwe to nie ma do tego ludzi.
  • Odpowiedz
@FELIX90: Wszystko się da naprawić/przepisać/zategować hackami, ale wymaga to przede wszystkim czasu. A skoro wymaga czasu, to rodzi ważne pytanie- czy jest sens to naprawiać i czy inwestycja w te fixy się zwróci?
Jeśli naprawa będzie finansowo wytłumaczalna, to pewnie za niektóre rzeczy się wezmą.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@FELIX90: nie da się naprawić wykopków, którzy od kilku dni produkują setki linii gównianej treści, chociaż nie mieli gry w ręku i nie odróżniają nawet highend PC od PS4

Co do gry to da się poprawić wszystko - mooże nie uda się zapewnić super jakości na konsolach starej generacji, to faktycznie może nie wypalić, ale wszystko inne jest do zrobienia
  • Odpowiedz
nie odróżniają nawet highend PC od PS4

@powaznyczlowiek: cyberpunk miał pierwotnie wyjść glownie na poprzedniej generacji konsol, dlatego niegrywalnosc mnie dzisi. RDR2 udało wie zeobić potężnego i swietnienwygladajacego.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@FELIX90: oczywiście, że się z tobą zgadzam, a pisząc o "gównianych" treściach nie mam na myśli krytyki tej gry, tylko żenujący k---a sposób, w jaki użytkownicy tego portalu postanowili ja wyrazić. Jestem zbulwersowany tym co się tutaj pojawia przez ostatnie kilka dni i wręcz w-------y tym, bo chociaż wydawało mi się, że przez ostatnie 3 lata przywykłem do poziomu wykopu no to okazuje się, że nie

I nie jestem fanboyem
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Da się. Przykładem jest No Man Sky które łatają i aktualizują do teraz od premiery. Tyle że to było małe ambitne studio, CDPR to kołchoz nastawiony na zysk. Fajnie jakby było inaczej, ale według mnie nie ma na co liczyć ( ͡° ʖ̯ ͡°) Najbliższe miesiące zdecydują czy CP pójdzie w zapomnienie czy pod fundamentalną przebudowę
  • Odpowiedz