l__p l__p 13.12.2020, 17:24:36 via Zakop 9 + #chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chlebekzlp 60%* pszenna T81230%* pszenna T55010%* żytnia pełnoziarnista 70%* woda2%* sól0,34%* drożdżePolish z połowy maki. Fermentacja wstępna ok. 3h końcowa 1h źródło: comment_1607880275MRGC8IRp0CfNsQ1uX0s3R1.jpg Pobierz
JohnTheRevelator JohnTheRevelator 13.12.2020, 18:21:55 0 + @l__p: poolish z połowy wszystkich 3 czy jednej z tych 3?
l__p l__p 14.12.2020, 06:11:31 via Zakop 1 + @JohnTheRevelator: 50% całości maki, ja wziąłem 50%* T812, potem do końcowego ciasta dodałem 10%* T812 + 30%* T550 + 10%* żytniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
60%* pszenna T812
30%* pszenna T550
10%* żytnia pełnoziarnista
70%* woda
2%* sól
0,34%* drożdże
Polish z połowy maki. Fermentacja wstępna ok. 3h końcowa 1h